SEGRE

SALUT EPIDÈMIES

Primera víctima del Covid-19 a Europa

Un turista xinès de 80 anys que estava ingressat en un hospital de París || L’OMS diu que és impossible predir el coronavirus, que ja deixa més de 1.500 morts al país asiàtic

Des que el brot es va originar a finals de desembre s’han registrat més de 6.000 casos a la Xina.

Des que el brot es va originar a finals de desembre s’han registrat més de 6.000 casos a la Xina.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat francès va confirmar ahir la primera mort pel Covid-19 a Europa, al morir un turista xinès de 80 anys que estava ingressat en un hospital de París. L’home va arribar al país el passat 23 de gener i dos dies després va acudir al metge després de presentar els primers símptomes. Tanmateix, un primer diagnòstic no el va identificar com a sospitós per no ajustar-se als criteris: no tenia tos ni problemes respiratoris i no era de la ciutat de Wuhan, l’epicentre de l’epidèmia, sinó d’una ciutat a 400 quilòmetres al nord. Poc després, va acabar desenvolupant problemes respiratoris que van portar les autoritats sanitàries de França a fer-li una prova específica que va donar positiu el dia 28 de gener. “El seu estat s’havia deteriorat ràpidament i havia estat en estat crític durant diversos dies”, va explicar ahir la ministra Agnès Buzyn, que va afegir que quatre pacients que també es trobaven ingressats pel virus ja estan curats. El brot del Covid-19 ja ha deixat 1.523 morts i 66.492 afectats a la Xina. Per la seua part, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va afirmar que és “impossible” predir la direcció que prendrà l’epidèmia i va manifestar la “preocupació” pel “creixent nombre de casos” a la Xina, segons el seu director general, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

En una roda de premsa a la conferència de seguretat de Munic, Tedros va dir que els experts de l’organització treballen “estretament” amb els de la Xina i va manifestar la preocupació pels “rumors i desinformació” sorgits en relació amb la malaltia. “A l’OMS estem preocupats per la crisi potencial que aquest coronavirus podria provocar en països amb sistemes sanitaris més dèbils” que el de la Xina. “Tots els països han de preparar-se per a l’arribada de casos de Covid-19, per tractar els malalts amb dignitat i compassió i per poder prevenir la transmissió i protegir els treballadors sanitaris”, va agregar. Pel que fa al creuer japonès Diamond Princess, al port Yokohama, el ministeri de Salut d’aquest país va confirmar 67 infectats més a causa del brot, per la qual cosa ja són 285 els casos detectats al vaixell. Per la seua part, el govern dels Estats Units ha ordenat evacuar els més de 400 passatgers del seu país que es troben a bord del vaixell.

L’ambaixada de la Xina a Espanya demana als seus nacionals que prenguin “mesures preventives”

Segons les dades de l’ambaixada, en tot l’Estat hi ha uns 200 d’aquests estudiants que es troben reclosos als seus domicilis i residències, en quarantena voluntària.

Tres alumnes de la UdL es queden a la Xina pel brot Tres alumnes xineses que estan cursant Estudis Hispànics a la Univeristat de Lleida (UdL) van viatjar a finals de gener al seu país amb motiu de l’Any Nou Xinès i no han pogut tornar a la capital del Segrià després que la seua universitat al país asiàtic hagi interromput el programa d’estudis per l’alerta del coronavirus. Segons van informar des de la UdL, hi ha nou alumnes més del curs que sí que han tornat recentment de la Xina. Així mateix, una delegació de la universitat de Tsinghua també ha ajornat una visita a la UdL que tenia programada per a les properes setmanes. En aquest sentit, l’ambaixada de la Xina a Espanya va recomanar a tots els estudiants d’origen xinès que estan matriculats a centres espanyols prendre “mesures preventives” si en els últims dies han visitat el seu país. “Davant d’aquesta emergència sanitària, considerant el possible risc durant el viatge de la Xina a Espanya i la densitat dels campus universitaris, des de l’ambaixada de la Xina a Espanya hem recomanat a tots els estudiants xinesos que hagin tornat del seu país prendre mesures preventives”, apunten.

tracking