SEGRE

DEMOGRAFIA ESTUDIS

Lleida, més envellida el 2033

La província només guanyarà 7.010 habitants en tretze anys, la majoria pel creixement migratori || Un 86% dels municipis tindran més defuncions que naixements, segons l’Idescat

Lleida, més envellida el 2033

Lleida, més envellida el 2033ARNAU DE VILANOVA DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una major esperança de vida i la baixa natalitat provocaran en els pròxims tretze anys un augment accelerat del nombre de persones grans. Segons l’última previsió de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), d’ara al 2033 la població lleidatana amb més de 65 anys augmentarà un 25% fins a les 110.185 persones, amb el Pallars Jussà, les Garrigues i l’Alt Urgell com les comarques en les quals es preveu un envelliment més alt. Respecte a la caiguda dels naixements, la província tan sols guanyarà en els propers tretze anys 7.010 habitants, gràcies sobretot al creixement migratori. Només divuit municipis tindran més naixements que defuncions, entre aquests Alcarràs −els habitants d’entre 0 i 15 anys augmentarien un 17,5%, el quart municipi de tot Catalunya en el qual es registrarà un augment de joves més significatiu−, Guissona, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i Cervera. A l’altre extrem, Agramunt serà el municipi lleidatà de més de 5.000 habitants que perdrà més habitants (un 3% menys), davant d’Alpicat, que registrarà una caiguda de l’1,10% al passar de 6.230 a 6.166 veïns. Tot i així, la disminució de població afectarà especialment els pobles més petits, per la qual cosa a Ponent només dos de cada deu municipis de menys de 500 habitants guanyaran població. Entre aquests últims, Massoteres, a la Segarra, i Tarrés, a les Garrigues, serien els que més augmentarien.

A Catalunya, l’envelliment del cens serà una tendència global. Sant Fost de Campsentelles (32,0%), l’Ametlla de Mar (31,8%), Roda de Berà (30%) i Sant Carles de la Ràpita (29,8%) seran els que tindran més percentatge de jubilats, mentre que Salt (18,8%), Figueres (18,1%) i Celrà (17,9%) són els que comptabilitzaran més menors d’entre 0 i 15 anys, segons l’Idescat.

Alcarràs és una de les poques localitats que tindran més naixements que defuncions

D’altra banda, també han augmentat les llars monoparentals, aquells formats per un dels progenitors amb els seus fills, així com les constituïdes per parelles de fet, que han crescut un 71% en els últims quatre anys. Al contrari, els de matrimonis han caigut un 16,7%.

tracking