SEGRE

SALUT

La mala qualitat del son és factor de risc per a malalties neurològiques

La mala qualitat del son és factor de risc per a malalties neurològiques

La mala qualitat del son és factor de risc per a malalties neurològiquesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mala qualitat del son és un factor de risc per a l’inici de malalties neurològiques o neuropsiquiàtriques, segons els investigadors del Barcelona Brain Health Initiative, de l’Institut Guttmann.

Els investigadors han analitzat les dades recollides d’una cohort de més de 4.500 persones voluntàries després d’un any de seguiment, ha informat aquest dimecres l’Institut Guttmann en un comunicat.

L’autor principal de l’estudi, Gabriele Cattaneo, ha explicat que "s’ha observat un risc major de patir depressió en la població femenina, i una part d’aquest risc està estretament lligat a una pitjor qualitat del son".

Impulsat per l’Institut Guttmann i la Caixa, l’estudi es va posar en marxa l’any 2017 i pretén descobrir el que es pot fer per mantenir el cervell al llarg de la vida, i quines intervencions sobre l’estil de vida influeixen en la promoció de la salut individual.

"A més, hem vist que hi ha una relació entre una pitjor qualitat del son i la presència d’altres malalties com l’hepatitis o la hipertensió, per exemple, així com entre una baixa activitat física i aquestes mateixes patologies", ha precisat Cattaneo.

Els 4.500 participants voluntaris en l’estudi estaven sans i tenien entre 40 i 65 anys, dels quals a 2353 se’ls va fer un seguiment durant un any.

D’ells, 73 han estat diagnosticats de noves malalties neurològiques i neurosiquiàtriques al llarg d’aquell any, dels quals 53 tenien depressió.

tracking