SEGRE
Percentatge d'ús del 4G per provincia.

Percentatge d'ús del 4G per provincia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presentació oficial del 5G a Espanya s’ha retardat després de la cancel·lació del MWC 2020, on Telefónica anava a presentar la seua xarxa comercial 5G i que ara ha quedat en suspens a l’espera d’una nova data. Abans de la irrupció oficial del nou paradigma de connectivitat mòbil, la companyia Hocelot ha realitzat una radiografia de la connectivitat mòbil a Espanya. I és que amb una penetració del 117 % en la població, Espanya és un dels països de la Unió europea amb més taxa de mòbils per ciutadà.

Segons l’estudi d’Hocelot, s’observen diferències en la connectivitat entre províncies. En analitzar el percentatge d’ús de 4G per província, s’observa que Catalunya és una de les zones on hi ha un percentatge d’ús més gran de 4G, fins el 88 % de les connexions. No obstant això, la província de Lleida se situa a la cua de les demarcacions catalanes.

És destacable que les províncies on els ciutadans passen menys minuts connectats al 4 G són Lugo (menys de 78 %), Palència, Terol, Burgos i Zamora (aproximadament 80 %). Destaca que, encara que en general el sud del país té un percentatge d’ús més gran de 4G, la mitjana d’ús en minuts totals és més gran a la zona nord (Orense, Astúries, Sòria i Àvila) i molt menor a les Canàries i Girona.

Si la variable analitzada és l’edat, els resultats reflecteixen els interessos de les diferents generacions. L’ús de les categories d’entreteniment descendeix en un 48 % si comparem els minuts diaris dedicats pels menors de 29 anys (160,7 minuts diaris de mitjana) amb els dedicats pels més grans de 60 (una mitjana de 83 minuts diaris).

L’interès en els viatges també decau en un 46,26 % a partir dels 60 anys (25,6 minuts de mitjana davant els 43,6 dels menors de 29 anys). Els jocs també experimenten un descens de fins 20 minuts menys de mitjana al dia a la franja de més edat.

Les categories que més mitjana de minuts diaris tenen a totes les franges d’edat són Social Media i Serveis d’Internet com a fòrums i correu electrònic. En ambdues, encara que hi continua havent diferències per grups d’edat, els usuaris passen més de 300 minuts diaris de mitjana connectats. Els segueixen de prop les categories de seguits de Retail i Informació/Notícies.

tracking