SEGRE

INICIATIVES EDUCACIÓSÀHARA FÍSIOLA CLAU DE LES MIL PORTES

La UdL, solidària amb els refugiats

Projecte per formar fisioterapeutes al camp de Tindouf, a Algèria || Alumnes de Medicina, Infermeria i Biomedicina faciliten l’accés a l’educació i al treball a joves al Líban

La UdL, solidària amb els refugiats

La UdL, solidària amb els refugiatsUNIVERSITAT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels col·lectius més vulnerables del món actualment el conformen les persones refugiades que fugen dels seus països d’origen per culpa de les guerres. És per això que la Universitat de Lleida (UdL) ha posat en marxa nombrosos projectes per ajudar aquestes persones. L’últim, el programa Sàhara Físio, una iniciativa per formar fisioterapeutes que puguin atendre les més de 170.000 persones refugiades dels campaments de Tindouf a Algèria.

Així, dos professores de la Facultat d’Infermeria de la UdL, Carme Campoy i Aida Monge, imparteixen aquests dies classes a un total de deu alumnes que estudien a l’Hospital Nacional de Rabouni, capital administrativa del camp.

La formació tindrà una durada de dos anys i va dirigida als estudiants graduats de formació secundària i a professionals de diferents disciplines que exerceixen actualment com a fisioterapeutes als campaments. L’objectiu, van explicar des de la UdL, és el de proveir el campament d’un cos professional de fisioterapeutes que atengui adequadament els habitants del camp i que doni resposta a les necessitats de la població sahrauí.

D’altra banda, el projecte La clau de les mil portes, impulsat per seixanta alumnes dels graus de Medicina, Biomedicina i Infermeria de la UdL i que té per objectiu facilitar l’accés a l’educació a nens d’entre 4 i 12 anys i la inserció laboral de la població adolescent d’un assentament de refugiats sirians al Líban, ha quedat en segona posició als Premis al Voluntariat Universitari.

La Fundación Mutua Madrileña, entitat organitzadora del guardó, va premiar el projecte amb 5.000 euros. En aquesta edició del concurs es van presentar un total de 82 candidatures, en què van participar 2.000 alumnes.

La UdL, solidària amb els refugiats

La UdL, solidària amb els refugiatsUNIVERSITAT DE LLEIDA

tracking