SEGRE

ESGLÉSIA MORT DIGNA

El bisbe Novell, contra l'eutanàsia

El bisbe de Solsona avisa que “portarà a dubtar els cristians de la seua posició” || Per al de Vic, “no hi ha autèntica humanitat sense afrontar el sofriment”

Foto d’arxiu d’una protesta a favor de l’eutanàsia a Madrid.

Foto d’arxiu d’una protesta a favor de l’eutanàsia a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recent aprovació al Congrés de la proposició de llei que regularitzarà l’eutanàsia ha arribat al si de l’Església. A les cartes de demà diumenge, el bisbe de Solsona, Xavier Novell, i el de Vic, Romà Casanova, mostren la seua posició contrària davant d’aquesta regularització. En aquest sentit, Novell assenyala que aquest debat sobre l’eutanàsia “ens portarà a dubtar de la nostra posició cristiana, amb els arguments del sofriment, la compassió, la mort digna i el concepte d’autonomia absoluta”. Novell demana “tenir criteris clars” i assenyala que “la vida és un do de Déu”, “que tota vida és sagrada” i “més encara quan està marcada pel dolor i el sofriment”. A la seua carta, el bisbe de Solsona recomana als seus fidels diverses lectures en defensa de la vida i contra l’eutanàsia. “Tant de bo la nostra proposta sigui una veu d’esperança també per a l’etapa final de la vida humana”, afegeix.

Per la seua part, el bisbe de Vic, Romà Casanova, també dedica la seua carta dominical al debat de l’eutanàsia i assenyala que “no hi ha autèntica humanitat sense afrontar el sentit del sofriment i de la mort, que tard o d’hora apareixen en tota vida humana”. Casanova també aprofita per criticar el dret a l’avortament i defensar el dret a la vida, considera que “l’eutanàsia no és una simple qüestió política” i que “per al cristià escollir entre la vida i la mort en el fons és escollir entre la felicitat i la desgràcia, entre Déu i el no-res”.

Demanen incloure a la llei malalts d’Alzheimer i altres demències

Associacions i professionals reclamen que la nova llei d’Eutanàsia reconegui que els malalts d’Alzheimer i altres demències puguin morir dignament. Per això, ho hauran de deixar per escrit en un document de voluntats anticipades. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assenyalar dijous que la futura llei hauria de recollir les circumstàncies específiques dels pacients amb malalties que deriven en demències. Després de la seua aprovació al Congrés, la proposició de llei passarà a la comissió de Sanitat i el Govern central confia a aprovar-la el mes de juny vinent.

tracking