SEGRE

SALUT EPIDÈMIA

Dos morts pel coronavirus a Itàlia

Un home de 78 anys al Vèneto i una dona a la Llombardia, amb mig centenar de casos detectats, sobretot al nord del país || La Xina assajarà les vacunes amb humans el proper abril

Arribada de turistes italians del creuer ‘Diamond Princess’ després de la quarantena al Japó pel virus.

Arribada de turistes italians del creuer ‘Diamond Princess’ després de la quarantena al Japó pel virus.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona resident a la regió italiana de la Llombardia i un veí del Vèneto són les primeres víctimes mortals pel nou coronavirus (Covid-19) a Itàlia, on unes 50.000 persones han estat aïllades en una desena de municipis del nord del país, la zona més afectada per la malaltia, i s’han detectat mig centenar de casos. La mort de l’home, de 78 anys, al Vèneto es va produir divendres a la nit mentre que ahir es va confirmar la d’una dona, de la qual no ha transcendit l’edat, a la Llombardia, on es va registrar la majoria dels casos, amb una trentena.

El ministeri de Sanitat italià va recomanar extremar les precaucions, especialment a aquelles persones que hagin viatjat recentment a la Xina, que va exhortar a romandre sota quarantena domiciliària.

Les autoritats, mentrestant, investiguen si hi va haver pacient zero a Itàlia. A través de les xarxes socials, el primer ministre italià, Giuseppe Conte, va assenyalar que treballen per adoptar “mesures extraordinàries” per “reaccionar amb la màxima capacitat davant d’aquesta emergència” i va mostrar la seua solidaritat amb les víctimes i les seues famílies.

D’altra banda, els ministres d’Economia i governadors dels Bancs Centrals dels països membres del G-20 reunits ahir a Riad van mostrar la seua preocupació pels efectes del coronavirus en l’economia mundial. La directora general de l’FMI, Kristalina Georgieva, va insistir en el pronòstic que la malaltia costarà una dècima de creixement a l’economia mundial aquest any.

Per la seua part, les autoritats de la Xina tenen previst començar el proper abril a provar en humans vacunes contra el coronavirus.

L’OMS insta a actuar per frenar la propagació El director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va alertar divendres que “s’acaba el temps” per evitar la propagació mundial del coronavirus. L’OMS va mostrar la seua preocupació per l’aparició de nous casos sense un vincle clar amb la Xina, on es troba l’epicentre, i va demanar a la comunitat internacional d’actuar “ràpid” per frenar la propagació del virus. Fins ahir, el ministeri de Sanitat de la Xina va elevar a 2.345 els morts pel nou coronavirus originat a la ciutat de Wuhan i a 76.288 els contagiats. Preocupa l’expansió a l’Iran i Corea del Sud, entre altres països.

tracking