SEGRE

Confirmat el primer cas de coronavirus a Catalunya

Es tracta d'una dona que havia viatjat al nord d'Itàlia i que ha donat positiu a Barcelona || Salut estudia set o vuit casos més

Mascaretes en una farmàcia.

Confirmat el primer cas de coronavirus a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut de la Generalitat ha anunciat aquest dimarts que s'ha detectat el primer cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d'una dona italiana de 36 anys i que viu a Barcelona. Va viatjar entre el 12 i el 22 de febrer a la zona de Bèrgam i Milà. La nit de dilluns va anar a l'Hospital Clínic, centre de referència. Allà li han fet les anàlisis que han confirmat el positiu. La seva simptomatologia és lleu i és un cas de baix risc de complicació.

Es tracta del primer cas declarat a la península després dels tres positius a Canàries i a les Illes Balears.

En roda de premsa, el secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que unes 25 persones de l'entorn de la dona italiana de 36 anys infectada pel coronavirus hauran d'estar en aïllament domiciliari durant 14 dies. Dos o tres cops al dia es monitoritzarà si tenen febre, i si presenten símptomes, llavors se'ls faran anàlisis més concretes. Guix ha explicat que les persones aïllades són persones sanes.

Salut estudia set o vuit casos més

Salut ha descartat de moment deu casos sospitosos de coronavirus fins aquest dimarts al matí a Catalunya, i ara n'estudia uns set o vuit més, segons ha explicat el secretari de Salut Pública, Joan Guix. També ha indicat que a partir d'ara s'incorporaran nous criteris a l'hora d'activar el protocol. Fins ara, els criteris epidemiològics establerts eren haver estat a Wuhan o en contacte amb algú amb la malaltia, i els clínics eren les infeccions respiratòries greus o bé tenir tos, dolor a la gola o febre. Guix ha explicat que a partir d'ara s'afegeix com a criteri haver estat a Corea del Sur, Iran i les quatre regions italianes amb més casos. També s'incorpora el fet de tenir una infecció respiratòria de qualsevol tipus, encara que no sigui greu.

La dona de l'italià afectat a Tenerife, el cinquè cas confirmat a l'Estat

D'altra banda, la dona del turista italià afectat de coronavirus a Tenerife també ha donat positiu a les proves per detectar la infecció, segons ha informat el govern de les Illes Canàries. Es tracta del cinquè cas de la malaltia confirmat a l'Estat, després dels dos que hi ha hagut en aquest arxipèlag, el primer dels quals ja donat d'alta, el que hi ha hagut a Mallorca, també ja superat, i l'anunciat aquest migdia pel Departament de Salut a Catalunya. Pel que fa al matrimoni italià de vacances a Tenerife, el Departament de Salut canari ha informat que ambdós pacients es troben "en bon estat". Estan aïllats a l'Hospital Universitari Nuestra Señora de la Candelaria, a l'espera del resultat del segon anàlisi que es fa a Madrid tal com marca el protocol.

En paral·lel, la Direcció General de Salut Pública de les Canàries ha ordenat el control sanitari de tots els hostes del mateix hotel on s'allotjaven els pacients afectats. S'ha activat un dispositiu de sanitaris a l'establiment, conformat per personal mèdic, d'infermeria i de psicologia.

El protocol d'aquest nou cas "importat" de Covid-19 es va activar ahir després que es confirmés la infecció del turista italià de vacances al sud de Tenerife.

PREGUNTES I RESPOSTES SOBRE EL NOU CORONAVIRUS

tracking