SEGRE

SALUT

Sanitat confirma dotze casos de coronavirus a Espanya

Dos d’ells a Catalunya

Sanitat confirma dotze casos de coronavirus a Espanya

Sanitat confirma dotze casos de coronavirus a EspanyaEFE/David Fernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha confirmat que a aquestes hores es comptabilitzen dotze casos positius de coronavirus a Espanya: quatre a Tenerife, un a La Gomera, dos a Catalunya, dos a València, dos a la Comunitat de Madrid i un a Sevilla.

Sanitat ha confirmat aquest dijous el segon cas de la Comunitat Valenciana, el d’un home que va acudir a l'Hospital Clínic Universitari de València amb símptomes molt lleus compatibles amb la malaltia, i que se sumeen al d’un jove que roman ingressat a l'Hospital La Plana de Vila-real (Castelló), després de tornar de Milà.

A Andalusia, un home de 62 anys, ingressat a l’Hospital Virgen del Rocío de Sevilla, és el primer cas d’infecció a Espanya, ja que no ha viatjat a cap país de risc.

La Conselleria andalusa de Salut encara desconeix com va contreure la malaltia i investiga una reunió professional a la qual el malalt va acudir a Màlaga, així com el seu entorn familiar i personal

Fins al moment el major nombre de contagis s’ha donat a Tenerife, on hi ha quatre persones hospitalitzats –un metge que va donar positiu dilluns, la seua dona, i dos amics de la parella– tots ells italians allotjats en un hotel, que es troba en aïllament.

En aquesta comunitat, també s’ha confirmat un altre cas, el d’una dona resident al municipi de Valle de Gran Rey, a La Gomera, que havia estat a Itàlia entre el 4 i el 8 de febrer.

A Catalunya hi ha dos persones ingressades després de donar positiu en Covid-19: una dona de 36 anys de nacionalitat italiana, però resident a Barcelona i que va viatjar aquest mes al nord d’Itàlia, cas conegut ahir; i un jove de 22 anys que també va estar a Itàlia i el positiu dels quals s’ha confirmat avui.

A Madrid s’han notificat els contagis de dos joves, l’últim d’ells aquest dimecres, que també van viatjar recentment a Itàlia i ambdós han estat ingressats a l’Hospital Carles III.

El coordinador del Centre de Coordinació Alertes i Emergències, Pedro Simón, compareix aquest dijous, a les 11.30 hores, després de la reunió diària de la Comissió de Seguiment i Avaluació del coronavirus, per donar compte de la situació.

tracking