SEGRE

SALUT EPIDÈMIA

Una família d'Agramunt diu que la marginen per un viatge a Itàlia arran del coronavirus

Una escola lleidatana critica que no li tornin els diners al cancel·lar el viatge al país transalpí

Viatgers procedents d’Itàlia protegits amb màscares a l’arribada a l’aeroport de Manises.

Viatgers procedents d’Itàlia protegits amb màscares a l’arribada a l’aeroport de Manises.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut de la Generalitat va confirmar ahir el segon cas pel brot de coronavirus a Catalunya. Es tracta d’un jove de 22 anys veí de Barcelona que va visitar Milà entre els dies 22 i 25 d’aquest mes. Ell mateix es va presentar dimarts a l’Hospital Clínic de la capital catalana, en el qual continua ingressat, amb símptomes lleus similars a la grip. Actualment, va explicar el secretari de Salut Pública, Joan Guix, s’estan identificant les persones amb qui va poder estar en contacte perquè quedin aïllades als seus domicilis. Així mateix, Guix també va anunciar que esperen un “degoteig” de casos positius durant els propers dies, que no han d’“alarmar-nos”. Actualment a Espanya hi ha tretze persones infectades pel coronavirus. Dos a Barcelona i Madrid (una de detectada ahir), quatre a Tenerife, un a Vila-real, dos a La Gomera (un de confirmat ahir també), un a Mallorca i un altre a Sevilla. Aquest últim, un home de 62 anys que va ingressar fa sis dies a l’Hospital Virgen del Rocío de Sevilla amb una pneumònia, és el primer contagi a terra espanyol ja que no havia viatjat a cap país de risc com la Xina o Itàlia. La conselleria andalusa de Salut desconeix com va poder contreure la malaltia.

En un àmbit més proper, una família d’Agramunt va denunciar ahir que s’ha sentit “discriminada i apartada” en aquest municipi de l’Urgell després de tornar de Verbania (Itàlia) on va estar el cap de setmana per participar en la Setmana de la Moda de Milà. Leandro Sangrà (DJ Sakra) va ser el DJ oficial del certamen i la seua fillastra, Fany Ferrandiz, va desfilar per la passarel·la. En aquest sentit, Sangrà va lamentar que a la seua filla li fessin acabar les pràctiques en un col·legi del municipi uns dies abans del previst per “pressió de les famílies” així com que “l’alcalde només s’hagi posat en contacte amb mi per informar-me del protocol a seguir en comptes de felicitar-me per portar el nom d’Agramunt fins a la Setmana de la Moda de Milà”. Des del centre educatiu van comentar que “es tracta d’una mesura preventiva a causa que treballem amb nens”. Per la seua part, l’alcalde, Bernat Solé, va explicar que, després de parlar amb Salut, va informar la família del protocol a seguir “com faria amb qualsevol família de la qual hagués tingut coneixement que havia estat a la zona de Milà”.

A la capital de Ponent, l’escola CTI de Formació Professional del sector de l’automoció, va denunciar ahir que s’han vist obligats a cancel·lar un viatge d’estudis a Itàlia pel coronavirus i que hauran de fer-se càrrec de totes les despeses de les reserves. Segons el director del centre, Miguel Ángel Cruz, “sempre programem un viatge de final de curs per visitar les fàbriques de Ferrari, Maserati i Lamborghini al nord d’Itàlia”. Tanmateix, en els últims dies “les factories ens han comunicat que tanquen les portes i cancel·len les visites com a mesura de prevenció davant de l’epidèmia”. Els divuit lleidatans, entre alumnes i professors, que tenien previst aterrar al país el 18 de març hauran de pagar prop de sis-cents euros, per les reserves dels vols i l’hotel.

Viatgers procedents d’Itàlia protegits amb màscares a l’arribada a l’aeroport de Manises.

Viatgers procedents d’Itàlia protegits amb màscares a l’arribada a l’aeroport de Manises.EFE

tracking