SEGRE

EDUCACIÓ TRADICIONS

La música infantil, amb accent lleidatà

Krregades de Romanços i el pianista David Pradas presenten un projecte didàctic a l’escola Països Catalans || Un nou cançoner popular gravat en català occidental

Les integrants de Krregades de Romanços i Pradas, ahir davant d’un singular públic escolar.

Les integrants de Krregades de Romanços i Pradas, ahir davant d’un singular públic escolar.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola Països Catalans de Lleida va ser ahir l’escenari de presentació del projecte Infantília, que té com a objectiu suplir la falta de cançons infantils gravades en català occidental. Els més petits van gaudir d’un divertit tast musical a càrrec dels impulsors del projecte: el grup de música tradicional Krregades de Romanços i el pianista David Pradas.

Infantília es va crear per omplir el forat existent de cançons amb accent lleidatà, alhora que aspira a ser una eina de treball per a mestres i pares que vulguin transmetre les composicions tradicionals als més petits. Per fer-ho possible, Krregades de Romanços –Raquel Garcia, Montserrat Canela i Montse Nicuesa– han treballant durant un any i mig per donar forma a aquests temes populars i gravar-los amb els arranjaments de David Pradas.

Segons assenyalen els mateixos autors, la missió del projecte és “recuperar i reivindicar el patrimoni immaterial de les comarques de Ponent a través de la parla mitjançant la interpretació de cançons tradicionals i populars”.

El repertori d’Infantília està format per dinou cançons populars com Sol solet, La lluna, la pruna, Plou i fa sol, Dalt del cotxe, Pedra pedreta, Serra serra, Tres pometes, Una plata d’enciam i Roda Roda. Així mateix, el treball inclou temes autòctons de Ponent com Lo pont està espatllat, Non non canta la mare i El gatet.El projecte es presenta en format USB i inclou, a més de les dinou cançons en diferents versions instrumentals, les seues pròpies partitures i informació sobre els seus orígens i uns breus apunts didàctics.

tracking