SEGRE

La quarantena per possible coronavirus es considera baixa per malaltia comuna

La quarantena per possible coronavirus es considera baixa per malaltia comuna

La quarantena per possible coronavirus es considera baixa per malaltia comunaEFE/EPA/WALLACE WOON/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seguretat Social ha emès un criteri perquè als treballadors que estiguin en aïllament preventiu fins veure si tenen el coronavirus se’ls consideri en aquell temps de baixa per malaltia comuna.

La baixa per malaltia comuna es cobra a partir del quart dia, tret que el conveni a què s’aculli el treballador millori aquesta cobertura.

Entre el quart i el quinzè de baixa, ambdós inclosos, l’abonament de la prestació per incapacitat temporal correspon a l’empresari per passar després a pagar-se des de la Seguretat Social.

En el criteri emès per la Seguretat Social aquesta setmana s’explica que el període en què un treballador, després del seu contacte amb un cas d’aquest virus, es vegi sotmès a un aïllament preventiu forçós serà considerat "com a situació d’incapacitat temporal derivada de malaltia comuna".

Durant aquell temps, exposen, "els treballadors no estan afectats, en sentit estricte, per un accident o per una malaltia", però "han d’estar vigilats i rebre la corresponent assistència sanitària" per diagnosticar el seu estat, per la qual cosa "estan impedits per al treball per òbvies raons".

Des de la Seguretat Social afegeixen que es tracta del mateix criteri que es va aplicar en la Grip A i que es fixa per "garantir la protecció dels treballadors durant tals períodes d’aïllament" i per "dissipar els dubtes" que s’han plantejat.

tracking