SEGRE

SALUT EPIDÈMIES

Segon mort per coronavirus

És un home de vuitanta-dos anys de Bilbao amb malalties cròniques i que tenia una pneumònia || Les empreses hauran de parar l’activitat si existeix perill greu i imminent de contagi

Turistes amb màscara passejant pels voltants de la torre de Pisa.

Turistes amb màscara passejant pels voltants de la torre de Pisa.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut del País Basc va confirmar ahir la mort d’un home de vuitanta-dos anys a Biscaia després de donar positiu en coronavirus. Aquesta persona, amb malalties cròniques, tenia una pneumònia i el positiu es va confirmar ahir mateix. Es tracta de la segona persona morta a Espanya per aquest nou virus que, segons l’últim balanç del ministeri de Sanitat, suma a l’Estat 228 contagis, deu dels quals es troben en estat greu. La comunitat amb més casos confirmats continua sent Madrid amb 76. A Catalunya, la conselleria de Salut va anunciar quatre nous casos, fet que eleva el nombre de contagis a 28.

Així mateix, Salut va assegurar que tots es troben amb pronòstic lleu i que es coneix l’origen de la infecció. Per la seua part, el ministeri de Treball va llançar ahir una guia d’actuació en l’àmbit laboral en la qual explica que les empreses hauran de parar l’activitat i, si és necessari, “abandonar immediatament el lloc de treball”, en el cas que existeixi un “perill de greu, imminent i inevitable” pel contagi del coronavirus per als treballadors. Així mateix, el ministeri va assenyalar que el teletreball podria adoptar-se, per acord col·lectiu o individual i de caràcter excepcional, com una mesura per desenvolupar les tasques imprescindibles que poden desenvolupar-se en el centre físic habitual.

Itàlia tanca totes les escoles i universitats fins al proper 15 de març per evitar contagis

En un àmbit més internacional, la situació causada pel virus a Itàlia, on ja han mort 107 persones i 3.089 estan encomanades, va obligar ahir les autoritats locals a decretar el tancament fins al dia 15 de març de totes les escoles i universitats, mentre que en l’àmbit econòmic la situació continua agreujant-se per les pèrdues que s’estan registrant sobretot al sector turístic.“És una decisió molt impactant però temporal”, va afirmar la ministra italiana d’Educació, Lucia Azzolina.

Turistes amb màscara passejant pels voltants de la torre de Pisa.

Turistes amb màscara passejant pels voltants de la torre de Pisa.EUROPA PRESS

tracking