SEGRE

Sanitat no contempla focus massius de coronavirus com a Itàlia, però no ho descarta

El ministre Illa insisteix que Espanya està "en una fase de contenció"

El ministre de Sanitat, Salvado Illa.

Sanitat no contempla focus massius de coronavirus com a Itàlia, però no ho descartaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de sanitat, Salvador Illa, va assenyalar aquest divendres que no contempla de moment que a Espanya es desenvolupi una situació similar a la d’Itàlia en relació amb l’expansió del coronavirus, però va afegir que tampoc no es poden descartar escenaris de més nombre de contagis. A la seua arribada a un Consell extraordinari de Sanitat a Brussel·les, on els ministres europeus del ram debatran l’avenç d’aquest virus i la coordinació de les mesures de contenció i resposta, Illa va afirmar que Espanya està "preparada per fer front" a escenaris com l’italià, però va afirmar que de moment no es dóna aquesta situació. "En aquests moments a Espanya no estem contemplant aquest escenari però tampoc no ho podem descartar", va assenyalar el ministre, preguntat si a la resta d’Europa podrien sorgir "altres Itàlies". En aquest país, el virus ha infectat més de 3.000 persones i ha causat la mort d’almenys 148, unes xifres molt més elevades que en la resta de països europeus.

Illa va insistir que Espanya està "en una fase de contenció" i va relatar que, tret d’una vintena, es coneix com s’han encomanat tots els casos del virus al país, que s’eleven ja a més de 300 amb quatre morts. "Si es fa el que s’ha de fer, estem encara en una fase de contenció a Espanya. Es poden descartar altres escenaris? Doncs no, (però) estem preparats per fer-los front. Però no són escenaris que avui es donin. Si per desgràcia arribem a ells prendrem les mesures que calgui prendre", va afirmar el ministre.

Illa va instar de nou en "no caure en alarmismes" i va subratllar la necessitat de coordinar a nivell europeu els mecanismes de resposta i alerta i la compra conjunta de medicaments fins i tot quan l’expansió del virus sigui diferent a cada país. "Nosaltres som partidaris de posar en marxa mecanismes de compra conjunta per poder garantir que hi hagi un proveïment suficient de material i estigui disponible on més falta fa", va explicar, mentre va recordar que "a Espanya no fa falta utilitzar màscara pel carrer".

A més, va apel·lar a fer un ús "racional" dels medicaments i el material sanitari i va avisar que "si no les coses empitjoraran". "En el cas d’Espanya, en aquest moment, el material necessari està disponible on ha d’estar disponible. Els recursos estan garantits", va recalcar.

tracking