SEGRE

IGUALTAT DIA DE LA DONA

Unitat contra els delictes sexuals

Els Mossos d’Esquadra creen una àrea especialitzada per millorar la prevenció, investigació i atenció de les víctimes || Les denúncies s’han disparat un 72 per cent a Lleida en quatre anys

Fotografia de grup de les 59 diputades del Parlament de Catalunya, ahir a l’hemicicle.

Fotografia de grup de les 59 diputades del Parlament de Catalunya, ahir a l’hemicicle.SÍLVIA JARDÍ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van anunciar ahir la posada en marxa de la Unitat Central d’Agressions Sexuals per millorar la prevenció, la investigació i l’atenció de la víctimes de delictes sexuals després que les denúncies s’hagin disparat en els últims anys, amb un 72% més de casos a la província de Lleida en quatre anys. Aquesta unitat dependrà de la Divisió d’Investigació Criminal i tindrà competència a tot Catalunya i a través d’internet quan l’autor de l’agressió no sigui conegut. La formaran trenta agents i comptarà amb el suport de les unitats d’investigació de les comissàries i àrees centrals que s’encarreguen d’aquests delictes. També buscarà connectar forma més eficient la resta d’agents implicats en la prevenció, investigació i tractament de les víctimes, a més de la detecció de delinqüents sexuals reincidents. En una jornada sobre delictes sexuals que es va celebrar ahir a Barcelona, sota el lema “La culpa no és teva”, els Mossos van alertar que el 80% dels delictes sexuals no es denuncien, sobretot entre les menors de 16 anys, i que la majoria dels abusos es produeixen en l’àmbit familiar o per part d’una persona coneguda. El 2019, els Mossos van registrar 184 denúncies per delictes sexuals a Lleida, un 72% més dels 107 del 2015, dels quals 62 van ser per agressions, a l’haver violència o intimidació.

Per la seua part, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Urgell va atendre l’any passat disset dones víctimes de maltractament, cinc més que el 2018. Les dades es van donar a conèixer a la reunió anual amb les associacions de dones de la comarca, en què també es van presentar els actes organitzats per al 8-M. El president del consell, Gerard Balcells, va destacar “la importància de les campanyes i els actes de conscienciació per eradicar aquesta xacra social”.

Empresàries lleidatanes, per la igualtat salarial L’Espai Dona de la COELL assenyala en un comunicat que treballa per millorar els nivells d’igualtat entre homes i dones i aconseguir entorns de treball segurs per combatre qualsevol tipus de discriminació. Per fer-ho, el mes de novembre passat va presentar una guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva que facilitarà la lluita contra la bretxa salarial a les empreses. Segons l’organització empresarial, aquesta eina informa d’una sèrie de conceptes bàsics que permeten diagnosticar si hi ha desigualtat salarial entre homes i dones.

Fotografia de grup de les 59 diputades del Parlament de Catalunya, ahir a l’hemicicle.

Fotografia de grup de les 59 diputades del Parlament de Catalunya, ahir a l’hemicicle.SÍLVIA JARDÍ/ACN

tracking