SEGRE

SALUT EPIDÈMIES

L'Església es blinda contra el coronavirus

El bisbe de Lleida recomana no besar les imatges religioses, retirar l’aigua beneita de les piles i evitar el contacte físic per donar la pau || Salut confirma tres nous contagis a Catalunya

La catedral de Lleida, ahir sense aigua beneita a les piles.

La catedral de Lleida, ahir sense aigua beneita a les piles.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diòcesi Lleida es va adherir ahir a les recomanacions de la Conferència Episcopal Espanyola per prevenir més contagis de coronavirus. La conveniència de retirar l’aigua beneita de les piles que hi ha a les entrades de les esglésies i en altres llocs de devoció, la possibilitat d’oferir en la celebració de la missa un altre gest de pau diferent a l’habitual d’abraçar o donar la mà o que les persones que donen la comunió durant l’eucaristia es rentin les mans abans i després d’aquest moment, en són algunes. A més, en un comunicat firmat pel bisbe Salvador Giménez, apunta que es poden substituir les mostres de devoció i afecte cap a les imatges, pròpies de la Quaresma i de la Setmana Santa, per altres com la inclinació o la reverència. Aquest últim punt també es va plantejar ahir en l’assemblea de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida en relació amb la festivitat de la seua patrona el pròxim 27 d’abril, quan prop de 5.000 devots acudeixen a la Catedral per venerar

la

El papa ha cancel·lat l’àngelus i les audiències setmanals, que seran transmeses per internet

Moreneta i besen la imatge. Les mesures de contingència també han arribat al Vaticà, ja que el papa Francesc ha cancel·lat per primera vegada l’àngelus i les audiències dels dimecres, que ara seran retransmetran per internet.

En el conjunt d’Espanya, l’epidèmia del coronavirus ja deixa un total de 441 infectats i deu morts. A Catalunya, Salut va confirmar ahir tres nous casos, que eleven la xifra d’infectats a 49. Es tracta de dos dones 48 i 36 anys, i un home de 51. Segons va informar ahir la Generalitat, quatre de les gairebé cinquanta persones que han estat diagnosticades amb el virus tenen pronòstic lleu. S’ha de recordar que divendres passat es va registrar la primera mort per aquesta causa en territori català.

“Mesures excepcionals” per un focus amb 47 contagis a la Rioja La Rioja va adoptar ahir “mesures excepcionals” per un brot a la localitat d’Haro, on es van confirmar 47 casos −la majoria van assistir a un funeral a Vitòria que s’ha convertit en un dels principals focus de la malaltia–. Per evitar la propagació, agents de la Guàrdia Civil s’encarreguen del control de l’aïllament domiciliari i limitar l’accés al centre de salut d’Haro. A més, han recomanat suspendre tots els esdeveniments a porta tancada a la ciutat. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va assenyalar que s’estan posant en quarantena “illes completes” d’alguns barris a la Rioja.

tracking