SEGRE

Lleida Expo Tren creix en nombre d'expositors i maquetes

El saló tindrà lloc el 14 i 15 de març amb empreses d’Espanya, França, Gran Bretanya, Alemanya, Àustria, Suïssa i Portugal

La presentació de l

Lleida Expo Tren creix en nombre d'expositors i maquetesFira de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida acollirà el 14 i 15 de març l'11a edició del Saló Lleida Expo Tren, coincidint amb la commemoració dels 160 anys de l'arribada del ferrocarril a la ciutat i amb un increment de nombre d'expositors i maquetes. Així, la mostra internacional anual dedicada al lleure i el modelisme ferroviari més important de l’Estat espanyol i del sud d’Europa tindrà enguany 63 expositors comercials (per 60 l’any passat), 42 maquetes (davant les 38 de l’edició anterior) i 38 clubs i associacions de l’Estat i de França (per 36 l’edició anterior), segons dades aportades per Raül Valls, promotor i director del saló.

El certamen ocuparà una superfície de 8.000 metres quadrats, dels quals 2.518 corresponents a l’espai ocupat per les maquetes. El saló comptarà amb representació de l’Estat espanyol, França, Alemanya, Gran Bretanya, Suïssa, Àustria i Portugal. Seran quasi 500 participants acreditats i és previst que hi passin uns 12.000 visitants.

La celebració dels 160 anys de l’arribada del ferrocarril a Lleida quedarà ben reflectida al saló amb l’exposició fotogràfica sobre la línia Barcelona–Manresa–Lleida, aportada pels col·leccionistes i experts en l’àmbit ferroviari Joan Solé i Antoni Nebot. Es tracta d’una selecció de 100 fotografies històriques de l’esmentada línia ferroviària.

Un dels atractius del saló serà la maqueta formada amb mòduls francesos i catalans, per la qual circularan trens de tots dos països, muntatge que ha estat possible gràcies a la col·laboració, iniciada el 2014, entre la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril i la Union Artistique et Intellectuelle des Cheminots Français (L'UAICF).

Lleida Expo Tren serà també el marc de la 7a Trobada Indoor de Modelisme Tripulat en un gran circuit que ocuparà més de mig quilòmetre de vies i una superfície de 3.500 metres quadrats. Es tracta d’una exhibició de màquines a gran escala (1:10, 1:8, entre altres) en la que participaran 18 locomotores de vapor i elèctriques de diferents associacions i particulars.

Finalment, a l’espai lúdic “Märklin My World” de la coneguda marca alemanya Märklin els infants podran jugar amb els trens en miniatura i practicar el maquetisme.

L’horari d’obertura de Lleida Expo Tren serà de 10 a 20 h, el dissabte; i de 10 a 14 h, el diumenge. El saló està organitzat per la revista ‘Más Tren’ i té el patrocini de l’Ajuntament de Lleida.

tracking