SEGRE

LLEURE CERTAMEN

Rècord de participació al Festival del Joc del Pirineu

El certamen de la Seu tanca havent acollit 4.500 persones || Augmenten els visitants d’altres zones de Catalunya

Imatge ahir de la sala Sant Domènec, epicentre del festival.

Imatge ahir de la sala Sant Domènec, epicentre del festival.QUCUT PRODUCCIÓ I COMUNICACIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell, que aquest any celebrava la cinquena edició, va tancar portes a última hora de la tarda d’ahir amb rècord de participants, unes 4.500 persones. “Ha estat un èxit, i s’ha superat amb escreix l’afluència de l’edició anterior”, va valorar el director del certamen, Xavi Socias.

L’any passat van passar pel certamen 3.900 persones. El director també va remarcar que “no ha quedat cap plaça disponible per a les partides programades amb reserva prèvia i fins i tot hi ha molts interessats que s’han quedat fora”. Socias va afegir que “el certamen ha tingut un gran impacte econòmic per a la Seu d’Urgell, ja que molts establiments ens han transmès que s’ha produït un increment de les reserves”. Un altre dels aspectes positius és que cada edició augmenta el nombre de visitants d’altres zones de Catalunya, com l’àrea metropolitana de Barcelona, “per la qual cosa hem aconseguit ser un festival de referència al sector”.

La sala Sant Domènec ha estat l’epicentre del festival i durant dos dies s’ha convertit en una gran ludoteca amb els més de 300 jocs, i a més també hi ha hagut altres espais singulars com ara la cripta de l’antiga església del col·legi Lestonnac, la sala Immaculada i el soterrani de l’Espai Ermengol. A la jornada d’ahir, la firma Guerra de Mitos va presentar el joc de rol infantil 8 tesoros i fins i tot una partida de rol es va fer amb música en directe a la sala Immaculada.

D’altra banda, el director del certamen va destacar finalment “les activitats al carrer, ja que fan que el Festival de Joc del Pirineu tingui una programa molt complet en una proposta familiar i ja pensem en la pròxima edició”.

tracking