SEGRE

ESNOTICIA

Augment de visites als CAP de Lleida d'usuaris preocupats

Control de visites a les residències

Usuaris fent cua ahir al CAP de Balàfia-Pardinyes-Secà.

Usuaris fent cua ahir al CAP de Balàfia-Pardinyes-Secà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut reconeix un augment de les visites als Centres d’Atenció Primària (CAP) de persones preocupades pel coronavirus. El responsable d’Epidemiologia de l’Arnau, Pere Godoy, va afirmar que una malaltia nova “crea incertesa”, però va subratllar que la situació està “controlada” i va incidir en el fet que les persones amb símptomes lleus siguin tractades a casa per evitar contagis.

Salut, per ara, no veu necessari anul·lar visites programades i el personal d’atenció als CAP atenia ahir els usuaris amb màscares. Als centres hi ha cartells que informen que si s’ha viatjat a països de risc però no es tenen símptomes no cal demanar visita ni un justificant sobre el seu estat de salut. N’hi ha que detallen quins són els símptomes i altres (escrits en català, castellà, anglès i xinès) alerten que si s’ha viatjat a la Xina en els últims catorze dies i no es troben bé, vagin al taulell sense esperar el torn.

Per la seua banda, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials assegura que a Catalunya “estem en fase de prevenció i contenció” i que “el nostre objectiu és garantir la seguretat de la nostra gent gran”. En aquest sentit, Godoy va insistir a aplicar el control de visites a les residències per evitar contagis perquè és la “població més vulnerable”

tracking