SEGRE

ESNOTICIA

El Govern central suspèn durant un mes tots els viatges de l'Imserso

Cancel·lacions a les agències de sortides de grups i gent d’edat avançada

Usuaris de la tercera edat de Mollerussa consulten recomanacions pel coronavirus.

Usuaris de la tercera edat de Mollerussa consulten recomanacions pel coronavirus.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va anunciar ahir la suspensió de tots els viatges de l’Imserso durant un mes pel risc de contagi del coronavirus. Segons va informar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, l’objectiu és evitar els desplaçaments de “població especialment fràgil”. Segons va informar el departament, la decisió s’adopta després dels casos de coronavirus detectats en el marc del programa i, després de consultar amb les autoritats sanitàries, es va elevar la recomanació de cancel·lar tots els viatges durant un mes amb “caràcter immediat”. Transcorregut aquest temps, les autoritats sanitàries valoraran si mantenen la suspensió o la reprenen, la qual cosa podria afectar centenars de lleidatans que ja tenien contractats els viatges, molts d’ells amb sortides en els pròxims dies. De fet, la cancel·lació dels vols de l’Imserso afectarà també l’aeroport d’Alguaire, ja que s’havien programat vols fins a l’abril per viatjar a Palma a la ruta setmanal que ofereix la companyia Air Nostrum. En total, des del novembre i fins al mes que ve s’havien previst un total de vint-i-cinc vols entre Lleida i les Balears.

Abans de la paralització dels viatges de l’Imserso per part del Consell de Ministres, les agències de viatges lleidatanes ja havien rebut diverses cancel·lacions d’aquest col·lectiu a causa de l’epidèmia. Fonts de Viajes El Corte Inglés van assenyalar que les cancel·lacions de l’Imserso havien estat “un continu” en els últims dies i que també atenen molts clients que s’atansen a l’agència per preguntar respecte al coronavirus i per una possible afectació als llocs de destinació.

En la mateixa línia, un portaveu d’Azul Marino Viajes va afirmar que els viatgers de l’Imserso “estan preocupats” i es van notar les cancel·lacions durant els últims dies. També s’han anul·lat viatges a Itàlia i altres zones i s’ha notat la cancel·lació de viatges d’estudiants i en grup. “El que ens preocupa és que no s’estan fent reserves ni per a l’agost perquè la gent no sap com evolucionarà l’epidèmia”, van assenyalar. Algunes agències van assenyalar que aquestes cancel·lacions seran un “cop dur” per al sector i confien que la situació s’estabilitzi. Així mateix, des de l’agència Ilertravel de Mollerussa van destacar que les cancel·lacions pel virus “són el pa de cada dia”, sobretot en viatges a curt termini i de clients de més edat.

“La gent jove és més reticent a anul·lar els plans”, van assenyalar. Pel que fa a com afectarà els clients la cancel·lació dels viatges de l’Imserso, les agències van assenyalar que està a l’expectativa del que decideixi l’organisme i que estableixi com es farà la devolució dels diners o si es reprendran els viatges ajornats més endavant.

Usuaris de la tercera edat de Mollerussa consulten recomanacions pel coronavirus.

Usuaris de la tercera edat de Mollerussa consulten recomanacions pel coronavirus.JOAN GÓMEZ

tracking