SEGRE

Primers contagis a Tarragona, amb positius a Salou i Cambrils

Quatre persones infectades per familiars belgues i bascos

Un home de 91 anys amb patologia prèvia, sisena mort per coronavirus a Espanya i tercera a Madrid

Un home de 91 anys amb patologia prèvia, sisena mort per coronavirus a Espanya i tercera a MadridACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus ja és present a totes les demarcacions catalanes després que ahir es confirmessin quatre positius a les comarques de Tarragona, les úniques que fins al moment s’havien lliurat d’aquesta malaltia originada a la ciutat xinesa de Wuhan, que ja havia arribat fa dies a Barcelona i Girona, i que va aterrar a Lleida diumenge. Segons va confirmar el departament de Salut, dos dels infectats es troben a Cambrils i els altres dos, a Salou.

En el cas de la localitat del Baix Camp, els malalts són una dona de 79 anys i la seua filla, de 46 anys, que es van contagiar d’un familiar a qui van anar a visitar Bèlgica i que, anteriorment, havia visitat el nord d’Itàlia. Els infectats a Salou, d’altra banda, són un home de 54 anys i una dona de 60, que són matrimoni, i que va infectar un familiar de Vitòria. Els quatre es troben confinats a casa encara que el seu estat de salut no és greu. Després de la confirmació, el Nàstic de Tarragona va anunciar que jugarà a porta tancada el partit de futbol d’aquest cap de setmana contra la Unió Esportiva Olot al Nou Estadi.

En el conjunt de Catalunya, ja es voregen els 130 casos que han estat confirmats per la conselleria de Salut, després que ahir s’hi sumessin gairebé una trentena de nous positius per coronavirus. Del total de malalts, divuit es trobarien en estat greu.

D’altra banda, uns quatre- cents professionals sanitaris estan aïllats preventivament. I és que vint-i-cinc dels infectats són treballadors d’aquest àmbit. En aquets sentit, un hematòleg de seixanta anys del Banc de Sang i Teixits, que es va contagiar segurament d’un positiu no vinculat a la seua activitat professional, va obligar a aïllar sis sanitaris de l’Hospital Clínic i cinc del de Bellvitge. Fonts sanitàries van asseverar que l’infectat es troba bé, té una mica de febre i tos, i que els aïllats van estar reunits amb ell durant una llarga estona.

tracking