SEGRE

ESNOTICIA

El Govern: “Tenim els casos controlats”

El Govern fa una crida a la calma i diu que té identificat l’origen de tots els contagis || Educació no anirà al Saló de l’Ensenyament, que penja d’un fil

Reunió del Govern amb els grups parlamentaris sobre l’evolució del coronavirus, ahir.

Reunió del Govern amb els grups parlamentaris sobre l’evolució del coronavirus, ahir.GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va fer ahir una crida a la tranquil·litat davant de l’augment del nombre de persones contagiadess i que han mort pel coronavirus en el conjunt de l’Estat. Al final de la reunió setmanal del Consell Executiu, Budó va indicar que, en el cas de Catalunya, la xifra d’infeccions és “molt inferior” a la d’altres territoris com la Comunitat de Madrid, Euskadi i La Rioja. Així mateix, va destacar la importància que “encara es pugui determinar la traçabilitat de les infeccions i controlar els contactes de les persones que han donat positiu”. “Tenim els casos controlats”, va assegurar Budó, que va explicar que la prioritat de la Generalitat és protegir els professionals sanitaris, de l’àmbit de la seguretat i de les emergències, així com els empleats de residències d’ancians i de cases d’acollida de menors. “És una prioritat protegir aquests professionals per garantir al màxim d’efectius possibles”, va afegir.

Per informar els grups parlamentaris de l’evolució del coronavirus a Catalunya, el president de la Generalitat, Quim Torra, va encapçalar ahir una reunió al Palau amb representants de tots els partits de l’hemicicle, a la qual van assistir també Budó, la consellera de Salut, Alba Vergés; el vicepresident, Pere Aragonès; el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el conseller de Territori, Damià Calvet. Abans també es va reunir la taula de seguiment del coronavirus, en la qual també hi va haver els responsables de Treball, Chakir El Homrani, i Empresa, Àngels Chacón.

Sanitaris i policies, entre els professionals a protegir prioritàriament del contagi per coronavirus

Amb tot, el Govern va recomanar ahir no fer activitats fora dels centres escolars en què hagin de participar alumnes de més d’un col·legi. Així mateix, es va instar les universitats a paralitzar les pràctiques en hospitals i centres de salut. I és que, des de dilluns, els alumnes en pràctiques de formació professional en instal·lacions sanitàries ja no hi van per evitar contagis. A més, la conselleria d’Educació va comunicar que no participarà en el Saló de l’Ensenyament, programat per a la setmana que ve a Barcelona. Després de l’anunci, Fira de Barcelona estudia traslladar la cita a finals d’abril o principis de maig.

tracking