SEGRE

ESNOTICIA

La transmissió podria acabar d'aquí a dos mesos “en el millor dels casos”

Sanitat situa el pitjor dels escenaris en quatre mesos || El Govern central prepara ajuts econòmics per als pares afectats pel tancament de col·legis

Posen una màscara a una figura després d’ajornar les Falles.

Posen una màscara a una figura després d’ajornar les Falles.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat va assegurar ahir que calcula que si totes les mesures de contenció del coronavirus funcionen a la perfecció, l’epidèmia podria acabar a Espanya d’aquí a uns dos mesos. Però aquest panorama podria allargar-se fins als quatre o cinc mesos si la situació no evoluciona tan bé com s’espera. Així ho va informar el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que va afegir que quan hi hagi un descens dels contagis, caldrà esperar que l’últim pacient doni negatiu en dos ocasions i des de llavors s’ha de comptar dos períodes d’incubació per assegurar la fi de la transmissió del Covid-19. A més va assenyalar que l’efecte real de les mesures que s’estan adoptant per frenar la progressió del virus podrien començar a tenir efectes d’aquí a deu dies.

D’altra banda, el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, va avançar que el Govern té intenció d’aprovar, previsiblement avui, una prestació econòmica per ajudar els pares que hagin de quedar-se a casa, sense possibilitat de teletreballar, o reduir la jornada, pel tancament de col·legis per l’expansió del coronavirus. En aquest sentit, va assenyalar que per alleujar la situació de les empreses, tenen intenció d’aprovar altres mesures com l’establiment de moratòries en el pagament de cotitzacions, també per als autònoms, que permetran ajornar el pagament de quotes fins un any, sense interessos.

tracking