SEGRE

ESNOTICIA

Quart ingressat per coronavirus a l'Arnau, un home contagiat després de viatjar a Madrid

No està greu, igual que els tres primers casos || Una ala d’una planta de l’hospital hauria estat aïllada durant el dia d’ahir després que familiars d’un pacient presentessin símptomes

L’entrada posterior de l’Arnau va quedar tancada ahir.

L’entrada posterior de l’Arnau va quedar tancada ahir.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va confirmar dimecres a la nit un quart positiu per coronavirus a Lleida. És un home que ha estat ingressat a l’hospital Arnau de Vilanova, com dos dels tres que van donar positiu dimarts, i es troba estable. Aquest cas també és importat, perquè va tenir els primers símptomes de la infecció després d’haver viatjat a Madrid. És la mateixa situació que els tres primers: dos dones d’avançada edat que van donar positiu després de viatjar amb l’Imserso a Benidorm, i un home que va estar en contacte amb un afectat a Barcelona i que no ha necessitat ser hospitalitzat.

Els ingressos a causa del nou virus han obligat l’hospital a extremar les mesures de precaució. Fonts solvents van informar a aquest diari que l’ala nord de la primera planta es va aïllar durant el dia d’ahir després que almenys dos familiars d’un pacient ingressat en una de les trenta habitacions fossin sotmesos a la prova del coronavirus perquè tenien símptomes de contagi. Precisament, una de les dos dones que han donat positiu havia estat ingressada en una habitació d’aquesta planta en règim de confinament. A més, com a mínim un metge estaria en situació de quarantena preventiva.

En aquest sentit, fonts de Salut es van limitar a assenyalar que no els consta que hi hagi cap secció de l’Arnau aïllada, però sí que l’hospital adopta les mesures previstes en una fase d’alerta com l’actual, com restringir al màxim les visites d’acompanyants i tancar la porta posterior que dóna al jardí per controlar millor l’accés a l’edifici.

D’altra banda, els casos detectats en el viatge de l’Imserso a Benidorm han obligat a confinar una cinquantena de persones de municipis com Montgai (4), Camarasa (2) o Ivorra (2). Es tracta de veïns que anaven al mateix autocar i que, encara que de moment no presenten símptomes, estan aïllats als seus domicilis de forma preventiva després que una dona de Castellserà, de 84 anys, i una altra de 77 fossin ingressades a l’hospital Arnau. Un matrimoni confinat a Camarasa va explicar que estan vivint la situació amb total normalitat. “De moment hem d’esperar aïllats a casa les proves sanitàries, però ens trobem bé i no tenim cap símptoma”, van explicar.

Pel que fa a l’entorn proper de les dones contagiades, una família de tres membres −un d’ells menor− de Vallfogona de Balaguer i una veïna de Castellserà també estan en quarantena. Segons fonts consultades per aquest diari, el menor en confinament domiciliari és alumne de l’escola Salvador Espriu de Vallfogona, que no cancel·larà les classes al no detectar cap risc encara que, continuant amb les recomanacions del departament d’Educació per a tots els centres de Catalunya, cancel·larà les activitats extraescolars que comporten la convivència amb estudiants d’altres equipaments escolars.

Salut havia pres fins ahir a la nit mostres d’un total de 35 confinats, i avui o demà tindrà els resultats.

tracking