SEGRE

Restringides al màxim les visites de familiars als geriàtrics

El Govern tanca durant 15 dies els centres per a gent gran

Un cartell en un centre de gent gran.

Restringides al màxim les visites de familiars als geriàtricsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha anunciat aquest dijous en un comunicat que els centres per a gent gran, centres cívics i ludoteques de la Generalitat tancaran durant 15 dies a causa del coronavirus.

Quant als centres de dia que comparteixen edifici amb una residència, la Conselleria ha ordenat cessar les activitats dels primers i mantenir els usuaris i professionals dels segons apartats de la resta.

Els centres residencials d’atenció a les persones grans, les persones amb discapacitat i salut mental hauran de reforçar les mesures higièniques, suspendre temporalment els nous ingressos i restringir al màxim les visites de familiars.

Paral·lelament, el Govern ha anunciat que s’ha suspès temporalment l’activitat de dos centres de dia de la ciutat de Barcelona per haver-se confirmat un cas en cada centre de coronavirus en usuaris.

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar el dimecres que també tancava els 58 centres de persones grans de la ciutat durant dos setmanes per evitar contagis de coronavirus.

La Generalitat ha recordat que les persones que tinguin febre o símptomes respiratoris i hagin viatjat a zones de risc per coronavirus, han d’evitar visitar els centres de grans; que cal extremar les mesures higièniques i que els centres han de fer un registre de les visites que rebin per facilitar el seguiment en cas de nous casos.

tracking