SEGRE

Salut confirma 13 nous casos de coronavirus a Lleida

En total, sumen 17 a la demarcació

Imatge de la façana de l’hospital Arnau de Vilanova.

Imatge de la façana de l’hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha confirmat aquest dijous al vespre 13 positius nous a la demarcació de Lleida per coronavirus SARS-CoV-2, dels quals 2 es troben hospitalitzats a planta i 11 es troben a casa en vigilància activa per part dels serveis de salut pública.

En 12 d’aquests casos, la transmissió és importada i en un altre està en estudi.

Ara són 17 els casos de coronavirus a Lleida. Salut va confirmar dimecres a la nit un quart positiu. És un home que ha estat ingressat a l’hospital Arnau de Vilanova, com dos dels tres que van donar positiu dimarts, i es troba estable. Aquest cas també és importat, perquè va tenir els primers símptomes de la infecció després d’haver viatjat a Madrid. És la mateixa situació que els tres primers: dos dones d’avançada edat que van donar positiu després de viatjar amb l’Imserso a Benidorm, i un home que va estar en contacte amb un afectat a Barcelona i que no ha necessitat ser hospitalitzat.

Salut recomana limitar al màxim el nombre d’acompanyants a les persones que van a fer-se proves o visites als centres hospitalaris, així com els pacients que estan ingressats. Es continua amb l’aplicació estricta del protocol de mesures de contenció per tal

d’evitar una transmissió comunitària generalitzada.

Per altra banda, s’han pres mesures organitzatives concretes de caire temporal als consultoris de l'àrea de Cervera i Guissona, per proximitat a la zona d’Igualada als efectes de minimitzar el possible risc de transmissió comunitària en el corresponent àmbit territorial. A partir de demà divendres, 13 de març, tota l’activitat d’atenció primària de l'Àrea Bàsica de Salut Cervera - Guissona es concentrarà als CAP de Cervera i de Guissona. Aquesta mesura afectarà els consultoris de Castellnou d’Oluges, Els Plans de Sió, Estaràs, Granyena de Segarra, Ivorra, Les Oluges, Massoteres, Montoliu de Segarra, Montornès de Segarra, Ribera d’Ondara, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet, Sant Guim de la Plana, Sant Ramon, Talavera, Tarroja de Segarra, i Torrefeta i Florejacs, que no atendran als usuaris. Els professionals que presten servei en aquests consultoris locals exerciran les seves funcions en els CAP de Cervera i Guissona. Aquesta mesura es pren per donar continuïtat a la prestació dels serveis sanitaris, protegint als professionals del sistema de salut i per garantir una millor atenció als usuaris de la zona.

tracking