SEGRE

Els exàmens de conduir se suspenen temporalment

La DGT aixeca les restriccions a la circulació de vehicles de transport de mercaderies des del 14 al 28 de març

Camions creuant el peatge de les Borges dilluns passat.

Camions creuant el peatge de les Borges dilluns passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha suspès temporalment, fins nou avís, els exàmens teòrics i pràctics –de totes les categories de vehicles– per a l’obtenció del permís de conducció en totes les Prefectures provincials de trànsit a partir del dilluns 16 de març. La mesura ja es va adoptar aquest 12 de març en les prefectures de les Comunitats de Madrid, La Rioja i de la província d’Àlaba, pel que aquest divendres no s’estan realitzant exàmens en aquestes regions, com assenyala la DGT que precisa que, amb aquesta decisió, ha decidit ampliar les mesures de prevenció en aplicació del protocol d’actuació davant l’exposició al covid-19.

Per això, s’han suspès també els cursos de sensibilització i recuperació de punts, mesures que s’han pres de comú acord amb el president de la Confederació Nacional d’Autoescoles, (CNAE).

Quant a l’atenció presencial als ciutadans en les Prefectures provincials i locals de trànsit, la DGT detalla que es realitzarà mantenint serveis essencials, en funció de les necessitats particulars de cada una de les prefectures.

Mentrestant, el servei públic al ciutadà es continuarà realitzant a través de l’atenció telefònica i telemàtica, ja que un nombre important de gestions administratives relacionades amb vehicles i conductors es poden realitzar a través de la seu electrònica de l’organisme i a través de col·laboradors tercers, com precisa la DGT.

Finalment, s’ha decidit aixecar les restriccions a la circulació de vehicles de transport de mercaderies des del 14 al 28 de març, prorrogable en funció de l’evolució de la situació, com a mesura per garantir el subministrament de béns essencials i proveïment a les ciutats.

La DGT recorda que anualment estableix restriccions de circulació a aquest tipus de vehicles per raons de seguretat viària, mobilitat i de fluïdesa durant els caps de setmana i dies d’operacions especials de trànsit.

Aquesta mesura s’ha adoptat en coordinació amb el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana i s’ha donat a conèixer a les associacions de transport.

tracking