SEGRE

L'ajuntament de Lleida elabora un pla de contingència per garantir els serveis bàsics municipals

L’alcalde assegura que "la ciutat està preparada, hi ha una bona coordinació i la voluntat de servei és màxima"

Un moment de la roda de premsa.

L'ajuntament de Lleida elabora un pla de contingència per garantir els serveis bàsics municipalsAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Lleida ha anunciat aquest divendres que está elaborant un pla per determinar els recursos necessaris per assegurar la continuïtat dels serveis bàsics municipals i l’atenció general a la població, facilitant el teletreball als funcionaris, quan la seva tasca no requereixi una assistència presencial. Aquest és l’acord que s’ha pres aquest matí en una reunió del Centre de Coordinació Municipal (Cecopal), presidit per l’alcalde Miquel Pueyo, en què s’ha pres en consideració el Pla d’Actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial de risc, actualment en fase d’alerta.

“La ciutat està preparada. Hi ha una bona coordinació i la voluntat de servei públic és màxima per contribuir, amb l’esforç col·lectiu i la responsabilitat cívica, a evitar la propagació del virus i protegir el sistema”, ha dit el paer en cap en roda de premsa.

En aquesta trobada, també s’han acordat les pautes d’actuació en temes de serveis socials (que inclouen fer un seguiment i prestar atenció de les persones vulnerables i en situació d’aïllament) i de seguiment dels proveïdors de serveis municipals i empreses de subministraments, corroborant que apliquen els seus plans de contingència i que es dóna el servei de manera continuada.

Per determinar els recursos necessaris per garantir la continuïtat dels serveis bàsics, cada departament municipal elaborarà un pla de contingència on es definiran quins són els serveis essencials que cal continuar prestant en tot moment. Al mateix temps, es recomanarà que tot el personal municipal amb feines que no requereixin la seva presència, en especial en l’àmbit administratiu, pugui desenvolupar les seves funcions des de casa, mitjançant el teletreball. Aquesta opció serà voluntària en tots els casos, tot i que els treballadors hauran de fer ús de material propi (ordinador i telèfon), malgrat que l’Ajuntament ja s’ha encarregat d’augmentar el nombre de llicències informàtiques, fins a 600, per a poder desenvolupar aquestes funcions des d’altres dispositius que no siguin els municipals.

Cal tenir en compte que ja s’han tancat pràcticament tots els equipaments municipals oberts al públic i el personal hi treballa a porta tancada. També s’han anul·lat els desplaçaments i les reunions que no siguin imprescindibles.

La reunió també ha servit per fer un seguiment dels serveis i subministraments bàsics, per tal de garantir la seva normalitat. En aquest sentit, l’Ajuntament de Lleida s’ha posat en contacte amb totes les empreses que presten aquest tipus de serveis, tant les concessionàries municipals (aigües, neteja, enllumenat, transports), com amb les privades (subministrament elèctric, gas, funerària) per verificar que tenen els seus plans de contingència a punt i que prenen les mesures d’autoprotecció i d’organització del treball.

L’Ajuntament de Lleida també farà un seguiment especial de la població de risc. Reforçarà l’atenció telefònica a usuaris de teleassistència i serveis domiciliaris, bàsicament persones que viuen soles. En aquest sentit, no es descarta derivar personal a garantir aquesta tasca. Els Serveis Socials de la Paeria també estaran preparats per a fer un seguiment i prestar atenció a les persones que es troben en aïllament i per poder intervenir en col·laboració amb Salut, si és necessari, apunta el consistori.


tracking