SEGRE

SALUT

Salut confirma 9 nous casos de Covid-19 a Lleida

Xifra en 57 els sanitaris en vigilància

Imatge de la façana de l’hospital Arnau de Vilanova.

Imatge de la façana de l’hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gerent de la regió sanitària de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran de la Generalitat, Divina Farreny, ha confirmat aquest divendres nou nous casos de coronavirus a la província de Lleida, amb la qual cosa el numero de declarats s’eleva a 26, i ha xifrat en 57 els professionals en vigilància.

De les nou persones que han donat positiu en la prova hi ha cinc d’ingressades, quatre d’elles estables i una en la Unitat de Cures Intensives (UCI), ha explicat Farreny en roda de premsa en els Serveis Territorials de Salut a Lleida.

El cap de vigilància epidemiològica i resposta a emergències de Salut Pública de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran de la Generalitat, Pere Godoy, ha assenyalat que 20 de les 26 persones en qui està declarada la malaltia estan relacionades amb un viatge de l’Imserso a Benidorm i que hi ha 96 persones exposades amb aquesta vintena de malalts.

Godoy ha assenyalat que un altre dels casos està relacionat amb una persona que procedia de Polònia i altres de diferents llocs, dos directament de Madrid i ha admès que és previsible un augment de casos en les properes setmanes

Per la seua part, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha fet una crida a la ciutadania a evitar els moviments innecessàris argumentant que és una emergència.

"Un desplaçament de menys és un pas més per vèncer la malaltia, faig una crida a disminuir contactes, per posar difícil l’expansió, aquesta lluita només la guanyarem si de manera col·lectiva", ha afirmat Ramon Farré.

tracking