SEGRE

El decret d'alarma limita els moviments dels ciutadans a partir d'aquesta nit

Policia i Forces Armades, si és necessari, faran que es compleixi

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez

El decret d'alarma limita la circulació dels ciutadans a tot l'Estat a partir de dillunsPool Moncloa / JM Cuadrado i Borja Puig de la Bellacasa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reial Decret per declarar l’estat d’alarma davant del Covid-19 que ha aprovat aquest dissabte de forma extraordinària el Consell de Ministres incorpora dos canvis fonamentals respecte a l’esborrany inicial difós a última hora del matí (veure aquí): permet moviments limitats restringits de forma individual a tot el país i entra en vigor aquesta mateixa nit, i no dilluns. Les Forces de Seguretat i fins i tot les Forces Armades, si fos necessari, seran les encarregades que es compleixi.

Segons ha explicat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en una intervenció pública després de la reunió del seu Gabinet, els escenaris en els quals es permeten els desplaçaments abandonant el domicili es refereix a sortides "individuals".

El Govern permet que els ciutadans surtin de les seues cases amb una sèrie de "requisits", entre els quals no es contempla "anar-se’n a sopar a la casa d’un amic o el lleure". "No podran anar a una terrassa, a la muntanya o a una estació d’esquí", ha afegit.

D’acord al Reial Decret, es permet sortir de les cases per anar i tornar a la feina, assistir a centres sanitaris, comprar aliments, medicaments o productes de primera necessitat, cuidar de les persones que el necessitin per la seua dependència o també per anar a entitats financeres o d’assegurances. Aquí s’inclou també necessitats com passejar un gos.

En qualsevol cas, el text del Govern fa menció a "causes de força major o situació de necessitat" o "qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa degudament justificada" en els casos en els quals es permet sortir dels domicilis en prevenció per evitar la propagació del coronavirus.

En el torn de preguntes, el president ha explicat que qualsevol espanyol a l’exterior pot tornar a Espanya, sempre que justifiqui la seua residència, i des d’aquell moment tindrà, com la resta de ciutadans, limitats els seus moviments dins de les excepcions esmentades al Reial Decret.

tracking