SEGRE

ESNOTICIA

Estudien suspendre els actes de Setmana Santa a Lleida

El Secretariat de Confraries, a l’espera d’una reunió aquest dilluns || El bisbat tanca totes les oficines fins al 30 de març

Processó del Sant Enterrament, l’any passat a Lleida.

Processó del Sant Enterrament, l’any passat a Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les principals confraries de la ciutat de Lleida estudien suspendre els actes de Setmana Santa, tot i que no serà fins dilluns quan tenen previst mantenir una reunió amb el bisbat per prendre una decisió en aquest sentit.

La confraria del Santísssim Crist de l’Agonia i Germandat del Rocío és una de les congregacions religioses que han suspès tots les activitats programades fins al pròxim 27 de març davant de la situació “excepcional” per l’augment de casos de coronavirus.

Fins aquesta data, han cancel·lat tots els assajos de portants de trons per minimitzar els risc de contagi. També des de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist van apuntar que estudien suspendre el seu quinari −espai de cinc dies que es dedica a la devoció de Déu abans de la Setmana Santa−, així com la solemne processó del Sant Enterrament.

Així mateix, el bisbat de Lleida va informar ahir que totes les oficines estaran tancades el públic fins al proper 30 de març, “excepte per a qüestions urgents”. També l’arxiu diocesà del bisbat de Solsona es mantindrà tancat fins al 27 de març com a mesura preventiva. Per la seua banda, la Conferència Episcopal Espanyola va fer una crida ahir a suprimir les processons a tot Espanya.

tracking