SEGRE

Igualada mantindrà el confinament en continuar augmentant els contagis

Igualada mantindrà el confinament en continuar augmentant els contagis

Igualada mantindrà el confinament en continuar augmentant els contagisEFE/Susanna Saez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contagis per coronavirus continuen augmentant a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena i es preveu que creixi la xifra de morts, per la qual cosa no està previst aixecar de forma imminent el confinament d’aquests municipis encara que la mesura s’ampliï a tota Catalunya.

Així ho ha explicat aquest dissabte l’alcalde d'Igualada, Marc Castells, en una roda de premsa en la qual ha comparegut al costat dels representants de la resta de municipis confinats i un responsable de la comissió social creada a la zona per protegir de la crisi als col·lectius vulnerables.

Castells ha explicat que els contagis de coronavirus han anat en augment a la zona, encara que ha precisat que aquest increment és "el normal" en l’evolució de la crisi pandèmica, i que "tot fa pensar" que hi hagi més morts provocades per la malaltia, entre persones d’edat avançada i amb patologies diverses.

Segons l’alcalde, l’efecte del confinament acordat dijous passat no es començarà a notar fins d’aquí a uns 14 dies i, ja que Igualada és la població que pateix l’"episodi més virulent", les mesures de confinament "es mantindran igual", independentment de si s’estenen al conjunt de Catalunya.

"Això no és cap broma, és una situació epidemiològica complexa", ha advertit l’alcalde, que ha demanat a les persones que tenen familiars d’edat avançada que evitin qualsevol contacte amb ells que no sigui imprescindible durant els propers dies.

Després d’insistir en la necessitat d’extremar les mesures d’higiene i evitar aglomeracions, l’alcalde ha anunciat que s’ha anul·lat la zona blava en les àrees comercials de la ciutat, una mesura que estava pensada per fomentar la rotació de vehicles, la qual cosa ara precisament es vol evitar.

A més, l’aparcament de l’hospital de Igualada, de dos plantes i més de 200 places, serà gratuït des d’aquest migdia i mentre duri la crisi.

Per la seua part, el coordinador de la comissió social creada als municipis afectats, Enric Morist, ha informat que es mantindran oberts els bancs d’aliments municipals i que s’augmentaran les trucades "prospectives" a col·lectius vulnerables identificats per serveis socials i associacions humanitàries.

tracking