SEGRE

Sánchez demana "sacrifici" i "unitat" per sortir de la crisi perquè "el més dur està per arribar"

Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés.

Sánchez demana "sacrifici" i "unitat" per sortir de la crisi perquè "el més dur està per arribar"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reclamat avui "unitat" de totes les forces polítiques i també dels ciutadans per superar la crisi de la pandèmia del coronavirus i ha reclamat "sacrifici" després de revelar que "el pitjor és encara per arribar". "Estic demanant sacrifici i unió", ha confessat per justificar que les mesures que ha adoptat no són capritxoses, ni gratuïtes sinó "el que cal fer per salvar vides, les empreses i l’economia".

També ha reclamat "unitat política", juntament amb la unitat ciutadana, perquè, ha afirmat, una pandèmia no respecta, ni mapes, ni colors, ni idees, ni fronteres, ni classes, ni territoris. "La superació de les distàncies i els desacords per deslliurar la batalla ens reconcilia a tots amb l’exercici de la política en el seu mes alta expressió", ha assenyalat. En aquest sentit, ha insistit que l’"enemic comú" és el virus, i se li està fent front "amb tot el pes de l’Estat i els serveis públics".

Deixant clar que les preferències i prioritats han canviat per complet en els últims dies i ha admès que com a responsable públic està sotmès al grau d’exigència més gran de la ciutadania i per això, ha apuntat, que la classe política ha d’estar "a l’altura" dels ciutadans entregant tot l’"esforç i temps".

EL SISTEMA SANITARI ENCARA NO HA REBUT L’IMPACTE DEL PIC DE PANDÈMIA

Pedro Sánchez ha admès que "el més dur està per arribar" en referència, segons ha apuntat, que el sistema sanitari encara no ha rebut l’impacte del pic de contagiats pel coronavirus.

I també ha deixat clar que de moment no hi ha una vacuna encara que l’esperança per acabar amb el virus està consagrada a que s’aconsegueixi aquesta vacuna. Però mentre això passa, ha deixat clar que els ciutadans "som la vacuna" per lluitar contra la pandèmia i per això, ha recalcat que l’únic instrument eficaç és l’aïllament.

"Cadascun de nosaltres és el tallafocs", ha reconegut i ha precisat que això és el que serveix per salvar vides perquè el gran objectiu ara és "doblegar la corba".

Però ha volgut també llançar un missatge d’esperança en assegurar que Espanya sortirà "reforçada" d’aquesta situació si el país es manté unit. "Que a ningú no li càpiga dubte que aquesta situació passarà, que reconstruirem l’estat del benestar," ha assenyalat davant de d’afegir que "els deixarem a les generacions el record d’aquest moment amb les millors armes".

Ha arribat a dir que els dones i homes del nostre temps són els hereus de la Il·lustració ja que la "raó i el coneixement científic són les nostres millors armes".

MISSATGE DE TRANQUIL·LITAT

I juntament amb aquest missatge d’esperança, també ha llançat un de tranquil·litat sobre el subministrament d’aliments, electricitat, derivats del petroli i gas, que està garantit, així com el manteniment de totes les infraestructures crítiques i de les quals, ni sent crítiques, són essencials per al proveïment de la població.

També ha explicat que al front econòmic serà necessari frenar la destrucció d’ocupació i doblegar la corba de la caiguda, rellançar l’economia, la producció i l’ocupació perquè la sortida de la crisi sigui en forma de V i no de L, i que hi hagi recuperació i no estancament.

Per a això, ha dit, es necessita a l’Estat, "que farà tot el que hagi de fer", i que les forces de la societat es mobilitzin. En aquest punt ha apel·lat a la generositat de tots en el seu camp d’actuació, des dels llogaters als professors que fan classes gratuïtes, els creditors amb els deutors o els ocupadors|patrons amb els empleats. "Tots hem de ser conscients que hem d’ocupar una posició en cada cas", ha apuntat.

SÁNCHEZ PROMET REFORÇAR LA SANITAT

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha promès que el Govern revisarà el sistema sanitari quan passi l’epidèmia del coronavirus per reforçar-lo i ha demanat als partits "unitat política" per afrontar aquesta crisi, en la que ha alertat que "el més dur està per arribar".

En la seua compareixença d’aquest dimecres en el Congrés, Sánchez ha justificat el moment en què es va decretar l’estat d’alarma, que va ser, segons ha dit, "quan es va tenir la certesa que resultava imprescindible", perquè "els drets que restringeix i els béns que posa en joc són prou valuosos per ser preservats fins aquell instant".

 
tracking