SEGRE

ESNOTICIA

Àger ordena tancar empreses a l'arribar a 16 positius a la residència, 14 dels quals ancians

A les persones grans s’afegeixen els dos professionals que també estan infectats || Quatre dels residents estan ingressats a l’Hospital del Pallars i la resta es troben aïllats al centre

Una de les persones grans de la residència d’Àger sense símptomes entrant ahir al centre.

Una de les persones grans de la residència d’Àger sense símptomes entrant ahir al centre.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Àger va ordenar ahir a la nit tancar part de les empreses del municipi per evitar la propagació del coronavirus. Ho va fer a través d’un decret d’alcaldia que dicta el “tancament de tota activitat empresarial”, a excepció de “serveis bàsics i l’assistència als animals a les granges”. Això suposa anar un pas més enllà de les restriccions establertes en el conjunt de Catalunya i Espanya. Aquesta decisió va arribar hores després que es confirmessin sis nous infectats a la residència municipal, amb la qual cosa la xifra d’afectats s’eleva a 16.

El decret assenyala que el tancament d’empreses es deu a “l’extensió de casos de Covid-19 a Àger” i que el consistori actua “seguint recomanacions de les autoritats sanitàries” per “evitar riscos innecessaris a la població”.

De moment no es coneix l’origen d’aquest brot, un dels més importants de Lleida

L’abast d’aquesta mesura era encara incert ahir a la nit, ja que alguns negocis presten serveis bàsics i d’altres van tancar al declarar-se l’estat d’alarma. Prèviament, un ban publicat al matí insistia en la necessitat que els veïns es mantinguessin confinats i no sortissin tret que fos estrictament necessari.

Quant als ancians de la residència, quatre contagiats estan ingressats a l’Hospital del Pallars i deu estan aïllats en una ala de la residència habilitada per a ells. Quatre més van donar negatiu en la prova, segons va explicar al matí l’alcaldessa, Mireia Brugués.

Aquest diari va intentar localitzar-la sense èxit després de la publicació del decret. A aquests 14 casos de residents s’afegeixen els dos empleats que també van donar positiu i que eleven els casos a 16. Per la seua part, la conselleria de Salut va rebaixar la xifra d’interns encomanats a 13.

El d’Àger és un dels principals brots de Covid-19 a Lleida i se’n desconeix l’origen.

A més, vuit dels empleats de la residència estan de baixa, alguns amb símptomes de coronavirus. Això va portar l’ajuntament a fer una crida per trobar treballadors i voluntaris. Un dels empleats amb símptomes de Covid-19 resideix a Alins i l’alcalde, Manel Pérez, va explicar que encara esperen que li facin les proves.

tracking