SEGRE

ESNOTICIA

Alerta a l'Albi després del primer positiu al municipi

Ramon Ribé, el col·leccionista de colònies, que va morir dimecres a casa seua || Insten a prendre “mesures dràstiques” de confinament

Imatge de Ramon Ribé amb part de la seua col·lecció de colònies.

Imatge de Ramon Ribé amb part de la seua col·lecció de colònies.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Albi va registrar ahir el primer cas de coronavirus al municipi. L’ajuntament va enviar un bàndol als veïns per alertar de la situació, en què explicava que es tracta d’un home que va morir dimecres i les primeres proves van donar negatiu en Covid-19. No obstant, després de la mort se li van practicar noves anàlisis i aquestes van confirmar el positiu de coronavirus, segons s’explica en el bàndol. Es tracta de Ramon Ribé, el col·leccionista de flascons de colònies que va morir al seu domicili i tenia uns 50 anys (vegeu SEGRE d’ahir). Davant d’aquesta situació, el consistori va instar a prendre “mesures absolutament dràstiques de confinament a qualsevol persona que hi hagi estat en contacte”. L’alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, va explicar que tenen constància que una dotzena de persones han estat amb Ribé, entre els quals es troba la seua mare, d’avançada edat, amb qui vivia.

L’ajuntament va assegurar que la conselleria de Salut es va posar en contacte amb les persones de les quals es té constància que van tenir contacte amb Ribé “perquè es tanquin a casa de forma absoluta”. Al bàndol assenyalen que “tenim una batalla que just comença i hem de lluitar-la entre tots”.

El consistori asseguraque “tenim una batalla que just comença i hem de lluitar-la entre tots”

Per la seua part, el president del consell de les Garrigues, Jaume Setó, va explicar que va demanar a la conselleria de Salut que investigui l’abast d’aquest cas, perquè Ribé acudia al centre de l’associació Talma a Juneda i utilitzava el servei de transport. Setó va dir que vol conèixer quina afectació pot tenir aquest cas per prendre mesures a nivell comarcal. Fonts de l’entitat van afirmar que seguiran les directrius que els marqui Salut i que ja fa dies que estaven aplicant mesures de seguretat i prevenció.

Ribé era molt popular a l’Albi i i es va fer famós després d’aparèixer al programa El Foraster de TV3 dedicat a aquesta població. Durant els últims mesos, Ribé estava completant la seua col·lecció de colònies després que les inundacions del mes d’octubre passat neguessin el magatzem en el qual guardava els flascons.

tracking