SEGRE

ESNOTICIA

Itàlia ja supera la Xina amb un total de 3.405 morts

El país europeu registra en un sol dia 427 noves defuncions || El gegant asiàtic, sense contagis locals per primera vegada

Treballadors ficant els morts en fèretres a Bèrgam.

Treballadors ficant els morts en fèretres a Bèrgam.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia es va convertir ahir en el país amb més nombre de morts del món després de registrar 427 noves defuncions per coronavirus i arribar a les 3.405, una xifra que ja supera les 3.245 de la Xina, el país on es va originar la pandèmia. No obstant, el país europeu va assolir ahir els 41.035 contagis, una xifra que suposa la meitat dels 80.928 infectats del gegant asiàtic.

A Bèrgam, una de les regions italianes més afectades pel brot, camions militars van transportar dimecres a la nit desenes de fèretres de víctimes del Covid-19 per a la seua incineració en altres llocs a causa que els cementiris de la ciutat ja no tenen capacitat per gestionar l’allau de morts.

Davant d’aquesta situació, el primer ministre, Guiseppe Conte, va avançar que el Govern prorrogarà les mesures de confinament imposades per provar d’evitar la pandèmia quan conclogui la seua vigència el proper 3 d’abril, mentre que es va mostrar confiat que el país arribi la setmana vinent al punt més àlgid de la corba de contagis. A més les autoritats italianes utilitzaran, igual que la Xina o l’Iran, cibervigilància per poder ubicar en tot moment els confinats. Per un altre costat, la Xina va assegurar que ahir per primera vegada no va registrar cap nou contagi local per coronavirus, encara que sí que es van comptabilitzar 34 casos “importats” de ciutadans provinents de l’estranger.

tracking