SEGRE

ESNOTICIA

Més de cent nous afectats pels ERTO a Lleida en tan sols un dia

Ja són 76 les empreses que han presentat expedients per a 417 dels seus empleats || COELL adverteix que les restriccions obligaran a tancar centres de producció

Els carrers del polígon industrial El Segre mantenen aquests dies una imatge de certa normalitat, malgrat les restriccions.

Els carrers del polígon industrial El Segre mantenen aquests dies una imatge de certa normalitat, malgrat les restriccions.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de treballadors afectats per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) ha crescut en més de cent treballadors només en un dia. La conselleria de Treball tenia comptabilitzats ahir un total de 76 expedients, davant dels 48 de dimecres, mentre que les persones que seran acomiadades temporalment van passar de 303 a 417.

Aquest creixement exponencial creixerà de segur en els propers dies, ja que són moltes les empreses que es troben en aquests moments en negociació amb les plantilles sobre els termes dels ERTO i d’altres estan recollint informació sobre com han d’aplicar-los tenint en compte el pla econòmic aprovat dimarts pel Consell de Ministres.

D’altra banda, la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) constata que malgrat la voluntat que tenen les empreses de diversos gremis i associacions per intentar continuar amb la seua activitat, les restriccions derivades de la crisi del coronavirus “fan difícil mantenir els centres oberts i predir l’escenari a medi curt termini”.

Ahir va voler expressar la seua “preocupació per la incertesa” del moment i de les circumstàncies futures.

Quant al decret de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social de la Covid-19, consideren que ha tingut un “discret protagonisme” la política fiscal i tributària i demanen liquiditat a curt termini per “donar oxigen a la cadena de pagaments”.

En relació amb la situació dels autònoms, des de la COELL veuen amb bons ulls que el Govern de l’Estat els permeti acollir-se a la prestació d’atur per cessament de l’activitat i deixar de pagar la quota.

Tanmateix, demanen que aquest “suport” es faci extensiu al moment en què finalitzi aquesta situació excepcional. Va defensar la necessitat d’un ajornament d’impostos i taxes municipals relatives a les activitats econòmiques i pel temps que s’allargui la situació generada pel coronavirus.

tracking