SEGRE

ESNOTICIA

Primer mort a la demarcació de Lleida fora de l'hospital

Salut confirma que un veí de l’Albi mort a casa tenia el coronavirus || L’antic seminari de la Seu acollirà pacients i hi ha un contagiat al parc de Gardeny

El servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Arnau, que treballa per als seus pacients, demana a la població en general que es quedi a casa.

El servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Arnau, que treballa per als seus pacients, demana a la població en general que es quedi a casa.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va confirmar ahir un tercer mort per Covid-19 a Lleida. Es tracta d’un veí d’uns cinquanta anys amb discapacitat de l’Albi que va morir al seu domicili (vegeu més informació).

A més, va informar que s’han detectat dotze positius nous, per la qual cosa són 78 els infectats. D’aquests, va dir que tretze són de la residència d’Àger (vegeu més informació), quatre dels quals es troben ingressats a l’hospital de Tremp, i un total de vint-i-vuit estan relacionats amb el viatge de l’Imserso a Benidorm.

A més, hi ha quaranta persones ingressades. En concret, 22 són a l’hospital Arnau de Vilanova –setze es troben estables en planta i sis, a l’UCI–; deu més són a l’hospital Santa Maria– nou es troben estables a planta i un és a l’UCI–; els quatre d’Àger que estan estables a Tremp; un altre d’estable a l’hospital de la Cerdanya i tres persones que continuen ingressades en centres privats. Salut va dir que aquests tres últims es van dirigir directament a aquestes clíniques.

A més, una empresa del parc científic de Gardeny va comunicar que un dels seus empleats ha donat positiu, per la qual cosa es procedirà a desinfectar l’edifici H1, on treballa l’infectat.

El gerent del parc, Miquel Aran, va assenyalar que “hi ha molt poca activitat” a les empreses, però alguns treballadors van demanar tancar per complet el parc.

La previsió dels responsables sanitaris és que avui se superin els cent casos, per la qual cosa Salut preveu que entre avui i dilluns es derivin pacients ingressats de l’Arnau i Santa Maria a centres privats. Part d’aquests pacients podrien ser els que ja han estat nou dies hospitalitzats i evolucionen bé o encomanats lleus per coronavirus que pateixen altres patologies complexes.

A més de disposar de les clíniques privades, el centre Plançó de la Bordeta, que atén nens i adolescents amb autisme, que ha enviat als seus domicilis, ha ofert a Salut deu places, ja que disposa de personal i habitacions. De fet, el director ja l’ha adequat per acollir contagiats. Respecte a la Finca Prats, el seu oferiment queda a l’“espera” de l’evolució de la pandèmia.

D’altra banda, al Pirineu Salut va dir que per alliberar llits d’hospitals, algun hotel i altres equipaments acolliran pacients. El bisbat d’Urgell ha posat a disposició del departament l’antic seminari de la Seu, que avui mateix podria rebre malalts.

Així mateix, Salut espera “trobar” equips que permetin agilitzar les proves del Covid-19 perquè els sanitaris no perdin tant temps en les analítiques. A més, instituts de Formació Profesional que ofereixen graus sanitaris han donat tot el material de les pràctiques a Salut.

Com ha passat a l’Arnau, Santa Maria i Centres d’Atenció Primària (CAP), les clíniques privades també estan reduint les consultes presencials i els professionals visiten els pacients per telèfon, tot i que en cas de qualsevol emergència, van assenyalar que es pot acudir al centre.

tracking