SEGRE

ESNOTICIA

Reforçaran l'hospital d'Igualada pel massiu positiu de sanitaris

El brot a la ciutat va sumar ahir nou morts, que s’eleven ja als 24 || L’alcalde de la localitat demana ajuda per poder obrir tots els llits de l’UCI

Efectius de l’UME durant les tasques de desinfecció dutes a terme a l’aeroport del Prat.

Efectius de l’UME durant les tasques de desinfecció dutes a terme a l’aeroport del Prat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar que el seu departament enviarà reforços a l’hospital d’Igualada, que atén el focus de coronavirus sorgit a la conca d’Òdena, després de registrar “molts” casos de professionals infectats amb coronavirus i en confinament. En total, al centre hi ha 76 contagiats ingressats, tres d’ells professionals sanitaris, dos dels quals estan greus a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

El director del centre, Joan Miquel Carbonell, va explicar que “estan al límit i no poden obrir tots els llits de l’UCI per la falta de personal”. Carbonell va assegurar que l’hospital, que té prop de 300 professionals aïllats i 91 d’ells infectats, necessita especialment infermers de cures intensives, així com metges per incrementar el nombre de personal sanitari per planta.

Està previst que els militars procedeixin avui a la desinfecció del port de Barcelona

Mentrestant, ahir es van registrar a Igualada nou morts pel virus, la qual cosa deixa ja a la capital de l’Anoia un total de 24 morts.

El nombre d’infectats des que es va iniciar el brot, fa una setmana, es va situar en 207 persones, set de les quals es troben en estat greu.

Davant d’aquesta problemàtica, l’alcalde de la localitat, Marc Castells, va advertir que la situació ha passat de ser “greu” a ser “molt greu” i que la conjuntura que es viu a la ciutat és tan sols “un espòiler del que passarà a Catalunya els propers dies”. En aquest sentit, va anunciar que està previst que avui rebin 4.000 mascaretes “aturades a Madrid”, però va assenyalar també que són insuficients perquè “duraran a tot estirar una setmana”.

tracking