SEGRE

ESNOTICIA

Una infermera, primera morta del personal sanitari per Covid-19

Es tracta d’una empleada de l’hospital de Galdakao i es creu que es va encomanar a la feina || El nombre de víctimes mortals a tot l’Estat augmenta fins a les 830

Ingrés dels primers pacients no greus a l’Hotel Colón de Madrid.

Ingrés dels primers pacients no greus a l’Hotel Colón de Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una infermera de 52 anys del Servei Basc de Salut va morir ahir amb coronavirus, la primera professional d’Osakidetza que ha mort des que es va declarar la crisi del Covid-19. La consellera de Salut, Nekane Murga, va indicar, en una entrevista a la Cadena Ser, que creuen que es va encomanar del coronavirus mentre era a treballar.

Aquesta sanitària treballava a l’Hospital de Galdakao (Biscaia) i estava ingressada a Basurto, segons van confirmar fonts del col·lectiu d’infermeria.

Sanitat informa que el 33% dels casos confirmats per Covid-19 tenen més de 65 anys

Segons les últimes dades, els morts a Euskadi per coronavirus s’eleven a 53, després de registrar-se en les últimes hores 13 víctimes, una de les quals la infermera. La xifra total de contagis és de 1.190 positius, dels quals 455 romanen hospitalitzats.

A nivell estatal, les morts per coronavirus van augmentar ahir a Espanya fins a arribar a les 830 i el nombre d’afectats ja s’eleva a 17.963, 16.026 dels quals actius i 1.107 de recuperats, segons les últimes dades actualitzades.

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri de Sanitat, va informar que el 33% dels casos confirmats per coronavirus tenen més de 65 anys.

El Govern espanyol va confiar que es pugui assolir el “pic màxim” de contagiats en “molt pocs dies” amb les mesures restrictives de moviments posades en marxa amb la declaració de l’estat d’alarma fa cinc dies.

La greu situació per la qual passa el sistema sanitari amb aquesta allau de contagiats, i les infeccions i quarantenes de molts treballadors del sector, ha portat les autoritats a contractar 50.000 professionals a l’espera de plaça, estudiants i jubilats.

Per altra banda, els comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van valorar la normalitat generalitzada pel que fa a incidents per incomplir el confinament dins de les restriccions de l’estat d’alarma, raó per la qual ahir només hi va haver 60 detencions.

tracking