SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

Segueix l'allau de mascaretes casolanes a les comarques de Lleida

Veïns de la Seu d’Urgell les confeccionaran i les repartiran entre els treballadors dels comerços perquè es protegeixin || Donació a centres sanitaris i confecció de material 3D ‘made in Lleida’

536692_1.jpg

536692_1.jpgM.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans continuen bolcant-se en la confecció de material de protecció per fer front a la pandèmia de coronavirus i continuen sorgint nous grups de voluntaris que s’ofereixen de forma desinteressada per fer, sobretot, màscares de tela des de casa seua. A Lleida ciutat, diverses veïnes dels Magraners han posat fil a l’agulla i han dotat de mascaretes els treballadors d’una central de fruita del polígon El Segre.

Mentrestant, l’Associació de Veïns de Torres de Sanui demana la col·laboració de voluntaris per confeccionar màscares, aportar material o ajudar en la gestió d’aquest voluntariat. Els més joves són un dels puntals d’aquestes iniciatives i són molts els centres que s’estan sumant a l’entrega solidària de material de protecció, com Institució Lleida (els centres d’Arabell i Terraferma) que han donat al CAP d’Alcarràs 1.500 guants i 250 màscares.

L’empresa INTECH3D elabora material divers de protecció com respiradors i viseres

També l’INS Torre Vicens ha fet entrega a Salut de 560 màscares, 4.000 guants, 200 ulleres de protecció, 50 bates d’un sol ús, 100 gorres i 200 peücs d’un sol ús.

D’altra banda, més d’una desena de persones de la Seu d’Urgell s’organitzen des d’ahir per cosir màscares similars a les sanitàries. La iniciativa, coordinada des de l’àrea de salut de l’ajuntament, naix després de les dificultats per trobar sistemes de prevenció de venda als comerços.

La regidora Marian Lamolla va explicar que cada veí treballa des de casa i que establiments del municipi han cedit de forma gratuïta material per elaborar-les. A part, poden utilitzar també llençols de cotó blanc per després poder rentar les màscares amb aigua i lleixiu. L’objectiu és distribuir-les pels comerços de la ciutat per a tots aquells que treballin de cara al públic.

A més, la campanya iniciada per veïnes de Soses va incorporar ahir més persones interessades en el seu sistema de confecció, de localitats com Alcarràs, Almenar, Aspa, Corbins o Bellpuig, i l’ajuntament de Lleida. Segons l’alcaldessa de Soses, Sandra Marco, després de donar cobertura al municipi entregaran més de 350 mascaretes a Aspros i també a l’hospital Santa Maria.

Per la seua part, l’empresa lleidatana INTECH3D, que participa en el programa de creixement empresarial de Globalleida, està a ple rendiment a la producció de màscares, viseres, respiradors i ganxos de portes. Per això, compten amb quinze impressores de diferents tecnologies per fabricar qualsevol material.

536692_2.jpg

536692_2.jpgM.G.

536692_3.jpg

536692_3.jpgM.G.

tracking