SEGRE

ESNOTICIA

L'origen del brot d'Igualada va ser un àpat amb vuitanta persones

El 28 de febrer, a què van assistir molts professionals de l’hospital, segons Salut || El de Bellvitge li donarà suport i li facilitarà professionals si és necessari

Dos dones amb mascareta davant de l’hospital d’Igualada.

Dos dones amb mascareta davant de l’hospital d’Igualada.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’origen del brot de coronavirus d’Igualada va ser un àpat celebrat el 28 de febrer al qual van assistir 80 persones, entre elles molts sanitaris de l’hospital de la ciutat i una persona que, pel que sembla, estava contagiada i va estendre el brot tant en aquesta celebració com entre la seua família, els cinc membres de la qual estan afectats.

El secretari de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, va informar ahir d’aquesta conclusió, després de la investigació de quatre epidemiòlegs i cinc administratius en l’última setmana. Va detallar que el passat dia 9 es va detectar un brot en una família de cinc membres, alguns dels quals hauria participat en l’àpat. A partir de la trobada d’aquell dia es va localitzar un grup d’infectats dins del mateix hospital d’Igualada, amb professionals sanitaris implicats, i un altre a la ciutat, amb expansió entre la comunitat.

Així, s’ha aconseguit establir com s’ha estès el virus a l’hospital d’Igualada, a la ciutat i en poblacions properes, però Guix va precisar que es coneix quin va ser el pacient zero, encara que s’ha establert que el grup familiar de cinc membres són els que van contaminar part dels sanitaris. Per la seua part, la primera infermera que va donar positiu per Covid-19 va negar ahir que acudís a l’àpat.

En un altre ordre de coses, la subdirectora del Servei Català de la Salut, Marta Chandre, va assegurar que a partir d’ahir mateix arribarien metges i infermeres de reforç a l’hospital, en el marc d’un pla de contingència especial que “s’anirà modulant” en funció de les necessitats. Va afegir que l’hospital de Bellvitge “acompanyarà” el d’Igualada i que si és necessari hi desplaçarà professionals. Ara ja s’han traslladat malalts a Bellvitge, així com a l’Arnau de Vilanova. L’alcalde, Marc Castells, va dir que l’hospital d’Igualada ha contractat catorze professionals externs des de l’inici del confinament de la conca d’Òdena i que, davant de la previsió d’un pic de contagis, preparen la residència privada per si la necessiten com a equipament sanitari.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va agrair via Twitter l’“esforç heroic” dels professionals de l’hospital de la capital de l’Anoia.

tracking