SEGRE

ESNOTICIA

Les persones amb necessitats especials podran sortir al carrer

Petició de les entitats perquè el confinament no agreugi la seua situació || Aspros i Salut Mental de Ponent necessiten mascaretes per atendre els seus usuaris

Usuaris d’Aspros participen en activitats durant el confinament a la Residència Empresseguera.

Usuaris d’Aspros participen en activitats durant el confinament a la Residència Empresseguera.ASPROS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones amb discapacitat que tinguin alteracions conductuals, com els diagnosticats amb espectre autista i conductes disruptives, la qual cosa es veu agreujada per la situació de confinament sanitari pel coronavirus, “poden fer desplaçaments que siguin necessaris sempre que respectin les mesures necessàries per evitar el contagi”. Així ho recull una instrucció del ministeri de Sanitat publicada ahir arran de les reivindicacions de les entitats.

En aquest sentit, Aspros i Salut Mental de Ponent van assenyalar a aquest diari que hi ha persones amb discapacitat que han de trencar el confinament per poder sortir al carrer i no agreujar més la seua situació i que es vetllarà perquè aquestes sortides “es facin amb les mesures de seguretat necessàries” com marca l’estat d’alarma.

Entitats del tercer sector es reorganitzen per atendre els usuaris i demanen material de protecció

La directora tècnica d’Aspros, Meritxell Draper, va assenyalar que actualment compten amb prop de 300 persones en serveis residencials de l’entitat a la província, com residències i pisos, i que han iniciat una crida per poder rebre material de protecció necessari per fer aquesta atenció.

“Són persones amb risc amb una patologia de base i també persones d’edat avançada de les quals no podem guardar la distància de seguretat, per la qual cosa necessitem material de protecció”, va assenyalar. De moment, necessiten 800 màscares i altre material com bates i ulleres. Professionals de l’organització ja estan confeccionant i també rebran ajuda de voluntaris (vegeu la pàgina 35).

Quant al Centre Especial de Treball, que entre d’altres ofereix el servei de jardineria en zones com els Camps Elisis, l’entitat recorda que l’estat d’alarma no n’estableix el tancament i que continuen treballant amb serveis mínims i amb les mesures de seguretat que tenen al seu abast. Per la seua part, Eva Bartra, de Salut Mental de Ponent, va destacar que també necessiten màscares, entre 50 i 100, per atendre els seus usuaris i fer l’acompanyament als domicilis. “Ens estem organitzant per portar medicació i menjar als usuaris a les seues cases”, va explicar, a banda d’organitzar rutines i activitats i reforçar l’atenció telefònica.

tracking