SEGRE

ESNOTICIA

Lleida supera els cent contagiats després d'un rècord de positius en un sol dia, amb 31

Un total de 65 persones estan hospitalitzades i nou es troben greus a l’UCI || Ja són tres els pacients que han estat donats d’alta, mentre que més de 150 professionals sanitaris estan confinats

Professionals del servei de Farmàcia Hospitalària de l’Arnau es van fer una foto per donar ànims a la població.

Professionals del servei de Farmàcia Hospitalària de l’Arnau es van fer una foto per donar ànims a la població.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Lleida ha superat el centenar de positius de coronavirus, a l’arribar als 109, després que ahir es registrés la xifra rècord de 31 contagiats més, el triple de l’habitual fins al moment.

El departament de Salut va informar que hi ha 65 persones ingressades en centres hospitalaris. En concret, trenta-cinc són a l’hospital Arnau de Vilanova –vint-i-set dels quals es troben estables i vuit són a l’UCI–; dinou persones més estan ingressades a l’hospital Santa Maria –divuit estan estables a planta i un segueix a l’UCI–; sis es troben a l’hospital de Tremp (dos més que dijous); un a l’Espitau Val d’Aran estable a planta i quatre persones més es troben ingressades en centres privats.

Els professionals mèdics constaten que el novè dia de la infecció és ‘clau’ en l’evolució del pacient

A l’altra cara de la moneda, ja són tres els infectats donats d’alta, dos que estaven a l’Arnau i un a l’hospital de la Cerdanya.

Els professionals mèdics han constatat fins ara que el novè dia de la infecció és “clau” respecte a l’evolució del pacient i que, si no empitjora, acostuma a evolucionar favorablement.

Dels nous casos, el Conselh Generau d’Aran en va confirmar tres més, per la qual cosa la xifra ascendeix a quatre a Aran (vegeu la pàgina 9) i avui podrien confirmar-se’n més. Respecte a un dels ingressats a Tremp, seria un veí de la Pobla de Segur de 58 anys. A més, l’ajuntament de Mollerussa va informar que ja hi ha un total de sis positius al municipi i Camarasa va confirmar el seu tercer infectat. De moment, hi ha més de 150 professionals sanitaris, tant dels hospitals com de l’Atenció Primària, confinats.

Els principals brots són els del viatge de l’Imserso a Benidorm i de la residència d’Àger, però el departament està analitzant altres possibles casos sospitosos en altres de geriàtrics, encara que de moment no hi ha cap positiu per Covid-19.

Així mateix, les dos clíniques privades de Lleida ciutat han posat a disposició de Salut més de trenta llits i es preveu derivar tant pacients amb coronavirus no greus com amb altres patologies. Respecte a la disponibilitat del centre Plançó, la Finca Prats i altres equipaments, no està previst el trasllat de malalts, de moment, atès que Salut els manté com a opcions de reserva. També s’ha posat a disposició del departament la Federació d’Hostaleria, així com els ajuntaments de Tremp i de Lleida. El que sí que preveu Salut és que un hotel de Tremp pugui acollir hospitalitzats sense coronavirus, com ja succeeix a la Seu d’Urgell amb l’antic seminari.

tracking