SEGRE

ESNOTICIA

Itàlia suma 5.000 morts en un mes

Les defuncions van assolir ahir la xifra rècord en un dia al comptabilitzar-se’n 793 || Les regions més afectades, com la Llombardia, demanen al Govern mesures més estrictes i aturar del país

Camions militars transporten cadàvers de Bèrgam a un cementiri de Ferrara.

Camions militars transporten cadàvers de Bèrgam a un cementiri de Ferrara.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia compleix un mes des de la detecció del primer brot de coronavirus al nord del país, que ja ha deixat prop de 5.000 morts. El país va assolir ahir un nou rècord diari de defuncions amb la mort de 793 persones, mentre que el número d’infectats va arribar als 53.578 després de detectar-se 4.821 nous casos. El repunt d’aquest dissabte es deu principalment a les noves xifres registrades a la regió de la Llombardia, la més afectada del país, on van morir 546 persones.

Malgrat que l’Executiu italià ja ha tancat tots els parcs públics, ha prohibit els desplaçaments a les segones residències, ha clausurat escoles i universitats, llocs de lleure i negocis no essencials i ha limitat els moviments de la gent per qüestions laborals, de salut o per necessitat, aquestes mesures no aconsegueixen, de moment, frenar la propagació del virus. El president de l’Institut Superior de Sanitat, Silvio Brusaferro, va assegurar ahir que el país està en “una fase en què encara la corba continua creixent” i va instar els ciutadans a seguir les imposicions del Govern per evitar el col·lapse dels hospitals.

El coronavirus ja ha deixat a nivell mundial més de 12.000 morts i hi ha gairebé 300.000 infectats

Per això, les regions del nord del país, les més afectades per la pandèmia, demanen al Govern que endureixi encara més aquestes mesures i que interrompi tota activitat productiva no essencial, el transport públic que encara funciona i que controli amb fermesa que es respecta el confinament temporal.

En aquesta línia es van pronunciar també metges experts xinesos que van viatjar fins a Itàlia per ajudar a controlar l’expansió i van considerar que el país ha d’imposar mesures més restrictives per aconseguir que tota la gent es quedi a casa i frenar així la propagació. En aquest sentit van assenyalar que “el que està experimentant ara mateix” Itàlia “és similar” al que va passar “a la ciutat de Wuhan” i van opinar que per acabar amb els contagis cal parar “tota activitat econòmica i tallar la mobilitat de la gent”. De moment, algunes regions, com el Vèneto, estan prenent les seues pròpies iniciatives i el president, Luca Zaia, va anunciar que avui només obriran farmàcies, parafarmàcies i quioscos, mentre que els supermercats estaran tancats.

Mentrestant, el coronavirus segueix el seu avenç arreu del món i els contagis van superar ahir els 290.000, mentre les morts a nivell global es van elevar fins a assolir-ne ja més de 12.000, amb Itàlia, la Xina i Espanya com els països més afectats.

Niça i Perpinyà imposen un toc de queda per frenar el contagi La ciutat occitana de Niça i la nord-catalana de Perpinyà, les dos a l’Estat francès, van imposar ahir un toc de queda nocturn per mirar de limitar la propagació del coronavirus, en vista de l’incompliment de les consignes de confinament llançades pel Govern gal. L’alcaldia de Niça va precisar que els ciutadans tindran prohibit sortir des de les onze de la nit fins a les quatre del matí tret de motius professionals o mèdics. La policia municipal multarà amb 38 euros qui no respecti la nova norma, que vigirà fins al 31 de març. Per la seua part, Perpinyà imposarà un toc de queda entre les vuit del vespre i les sis del matí i durarà fins a l’1 d’abril. França ja registra 562 de morts i 14.459 encomanats per coronavirus.

tracking