SEGRE

SOLIDARITAT INICIATIVES

Creix l'allau de voluntaris que s'organitzen a Lleida per elaborar material sanitari de protecció contra el coronavirus

Creix l’allau de voluntaris que s’organitzen a Lleida per elaborar material sanitari de protecció contra el coronavirus || Aitona agraeix la tasca de col·laboració dels seus veïns

Màscares estampades elaborades per dones del Pallars Sobirà.

Màscares estampades elaborades per dones del Pallars Sobirà.AYUNTAMIENTO DE SORIGUERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans no desisteixen en els últims dies de col·laborar des de les seues cases intentant pal·liar la falta de material de protecció per evitar contagis pel coronavirus. Si des d’un principi el focus es va situar en l’elaboració de mascaretes, ara també s’ha afegit a la llista de material necessari les bates i els davantals.

Aitona i Soses, al Baix Segre, o Soriguera, al Pallars Sobirà, han estat alguns dels municipis que s’han afegit a aquest exercici ciutadà de solidaritat amb diverses iniciatives. Així, diversos veïns d’Aitona s’han organitzat de forma individual i altruista per fabricar i cosir mascaretes i davantals casolans que serveixin com a protecció bàsica contra el coronavirus per a totes aquelles persones que ho requereixin, principalment gent gran i persones de col·lectius vulnerables.

Voluntaris ‘tèxtils’ a Lleida, la Seu d’Urgell, Solsona, Mollerussa, Alcarràs o Torres de Segre

L’ajuntament va valorar ahir en un comunicat de forma molt positiva aquesta iniciativa solidària i va agrair a tots els seus impulsors i participants la seua col·laboració. En aquest sentit, l’alcaldessa, Rosa Pujol, va explicar que “accions com aquesta ens recorden que el suport de la població i el seu compromís són vitals i imprescindibles per superar aquesta situació tan complicada”.

A més, Pujol va recordar que “aquesta i altres iniciatives solidàries de la nostra població complementen la feina diària i continuada que des de l’ajuntament duem a terme per poder atendre i donar resposta a totes les necessitats dels veïns, especialment les dels col·lectius més vulnerables”.

Val a destacar que el municipi té activat un servei per poder coordinar l’ajuda a veïns. D’aquesta manera, persones grans o de col·lectius vulnerables poden trucar a botigues de queviures, farmàcies o a l’ajuntament per encarregar el que necessitin i se’ls durà fins al seu domicili.

Més voluntaris ‘tèxtils’ a Soriguera i Soses

Des de l’ajuntament de Soriguera, al Pallars Sobirà, van destacar ahir en un comunicat que “un col·lectiu de dones de Soriguera, Montardit i Llessui dedica les hores que passen en confinament a casa seua a elaborar mascaretes per als centres sanitaris d’aquesta zona de la comarca”. La regidora de Soriguera Imma Torras va assenyalar que “són unes deu dones que van participar en unes classes d’art tèxtil que van impartir a l’ajuntament i que han utilitzat diferents materials per elaborar aquestes mascaretes”. Torras va afegir que “s’entregaran al CAP de Sort” durant aquesta setmana “perquè les pugui repartir entre els serveis sanitaris que les necessitin”. D’altra banda, des de Soses, un bon nombre de voluntaris van elaborar unes 800 mascaretes, que van envasar al buit després de la confecció, i van anunciar que a partir d’avui es dedicaran a elaborar també bates protectores. Es van sumar així a iniciatives en els últims dies sorgides també a Solsona, Mollerussa, la Seu d’Urgell o Torres de Segre.

Màscares estampades elaborades per dones del Pallars Sobirà.

Màscares estampades elaborades per dones del Pallars Sobirà.AYUNTAMIENTO DE SORIGUERA

Màscares estampades elaborades per dones del Pallars Sobirà.

Màscares estampades elaborades per dones del Pallars Sobirà.AYUNTAMIENTO DE SORIGUERA

tracking