SEGRE

ESNOTICIA

Igualada encara espera 4.000 mascaretes i l'Estat diu que n'ha donat 513.000 a Catalunya

L’alcalde denuncia que falta personal i equips de protecció i exigeix mesures a les administracions

Professionals sanitaris preparant el trasllat a hotels d’hospitalitzats en estat lleu.

Professionals sanitaris preparant el trasllat a hotels d’hospitalitzats en estat lleu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va afirmar ahir al migdia que encara no han arribat a la ciutat les 4.000 màscares que esperaven rebre aquest dijous o divendres, segons els van confirmar per escrit les autoritats sanitàries: “No volem cap polèmica, volem les mascaretes”, va dir. “No han arribat, i sembla que demà tampoc no arribaran”, va afegir en una roda de premsa telemàtica, en la qual va insistir que a la conca d’Òdena –confinada pel coronavirus des del 13 de març– falten professionals sanitaris, tant a l’Atenció Primària com a l’hospital. Per això, va demanar a les administracions que “es posin les piles” per fer arribar mitjans de protecció i personal. Així mateix, va reclamar al Govern que aprovi un “pla de contingència” per a les quatre residències de la zona, en les quals viuen 480 persones d’alta vulnerabilitat, que necessiten suport “tenint en compte que poden ser espais crítics en un futur”.

Per la seua part, el ministeri de Sanitat va assegurar que aquest final der setmana ha repartit entre les comunitats autònomes un total d’1.602.800 mascaretes destinades a pacients i professionals sanitaris. Va detallar que Catalunya n’ha rebut 513.393, la segona amb un major nombre després de la de Madrid, que pateix el principal focus de la pandèmia a Espanya, amb 1.212.261.

En un altre ordre, el sindicat Infermeres de Catalunya va rebutjar l’“assenyalament” que el secretari de Salut Pública, Joan Guix, va fer a l’indicar que una infermera de l’Hospital d’Igualada era la responsable del focus de contagis de coronavirus del municipi. Ho va qualificar d’“enorme negligència i enorme falta de respecte” perquè posen en el punt de mira una persona que no és culpable de la situació actual ni del confinament de la zona d’Igualada.

El nombre de positius a Catalunya va augmentar ahir en 1.221, per a un total de 5.925, dels quals n’han mort 245. Les altes hospitalàries són ja 728. Entre els nous morts figura l’exalcalde de l’Hospitalet de Llobregat entre el 1973 i el 1977, Vicenç Capdevila.

Hospitalitzats pel virus en estat lleu, traslladats a hotels

Els hospitals de Barcelona van començar ahir a traslladar a hotels de la ciutat els malalts més lleus que han de seguir en aïllament. Així ho va anunciar la consellera de Salut, Alba Vergés, que va assenyalar que els primers traslladats són quinze ingressats a l’hospital Vall d’Hebron que van ser portats a l’hotel Cotton House de la Gran Via. Va explicar que són malalts però no poden fer un aïllament adequat a casa perquè no és adequada o hi viuen persones vulnerables que no s’han d’encomanar de cap manera.

tracking