SEGRE

PANDÈMIA AFECTACIONS

Lleidatans a la recerca d'un port

Set veïns de Ponent són a l’Índic en un creuer amb el qual feien la volta al món i que havia d’atracar a l’abril a Venècia || Una família de Lleida assegura estar tranquil·la i segura

Vista de l’illa de la Reunió des del creuer ‘Costa Deliciosa’, amb set lleidatans a bord.

Vista de l’illa de la Reunió des del creuer ‘Costa Deliciosa’, amb set lleidatans a bord.MARC GORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Set lleidatans es troben a bord d’un creuer amb més de 1.800 viatgers que tenia previst fer la volta al món i que ara navega per l’Índic a la recerca de port on desembarcar de forma segura durant la crisi per la pandèmia de coronavirus. SEGRE ha parlat amb una família de Lleida que es troba a bord del Costa Deliciosa des de l’11 de gener passat, quan van embarcar a Barcelona. Marc Gort viatja amb la seua dona Mónica, la seua filla Laia (que avui compleix 10 anys) i el seu pare Ramon, de 80. “El creuer havia de fer la volta al món passant per diversos països abans d’acabar la ruta a Venècia el 26 d’abril vinent. Des de dissabte passat, no podem sortir del vaixell a l’esclatar la crisi del coronavirus”, explica Gort. El vaixell, en el qual viatjaven 200 espanyols, ha visitat les Barbados, ha creuat el canal de Panamà fins a l’Equador, el Perú i Xile, i també ha passat per l’illa de Pasqua i Bora-bora, d’on van salpar fins a Nova Zelanda i Austràlia.

“En aquesta última destinació és quan tot va canviar perquè al país s’havien detectat diversos casos de coronavirus i ens van dir que si baixàvem no podríem tornar a embarcar-nos. Des d’aleshores, no podem sortir, però aquí estem segurs, sense cap risc de contagi”, afegeix. La incertesa dels viatgers és la tornada. “No volem desembarcar a Venècia perquè és un dels focus de coronavirus i la idea seria que poguéssim atracar a Barcelona per poder tornar a casa”, asseguren. Segons Gort, la situació al vaixell és tranquil·la. “Podem gaudir de les instal·lacions, amb piscina, gimnàs i teatre amb espectacles, però tenim la incertesa de què passarà quan hàgim de tornar”, assegura.

Els lleidatans assenyalen que no volen desembarcar a Venècia, on tenia previst finalitzar el creuer

El creuer va carregar ahir aliments a l’illa de la Reunió, l’última escala, abans de continuar amb una travessia encara de destinació incerta.

“Només volem que ens portin a casa nostra”

L’Eli és una jove lleidatana que viu a la ciutat australiana de Gold Coast i demana ajuda a través de les xarxes socials per poder tornar a casa. En un vídeo, la jove explica que, després de declarar-se la crisi a Austràlia, va comprar un vol per al 26 de març, avui, que es va cancel·lar. “Des del consolat em van dir que comprés un altre vol amb una companyia més segura. Ho vaig fer, però després va arribar l’avís que les fronteres estan tancades”, lamenta al vídeo. La lleidatana denuncia que no tenen ajuda per part de l’ambaixada espanyola. “És un moment de desesperació i volem estar amb les nostres famílies. Que ens repatriïn”, es queixa.

Vista de l’illa de la Reunió des del creuer ‘Costa Deliciosa’, amb set lleidatans a bord.

Vista de l’illa de la Reunió des del creuer ‘Costa Deliciosa’, amb set lleidatans a bord.MARC GORT

tracking