SEGRE

Sanitat afirma que Espanya s'aproxima al pic de la corba de la pandèmia

El ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Suspesos tots els viatges de l'ImsersoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat aquest dijous que Espanya podria estar aproximant-se al "pic de la corba" de contagis per Covid-19, la qual cosa suposaria iniciar una fase d’estabilització de la pandèmia. Així ho ha indicat Illa durant la seua compareixença a la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats, en la qual ha explicat que les dades dels últims dies indiquen un canvi de tendència, amb increments menors als observats en els períodes anteriors.

Així, l’increment mitjà diari de casos notificats del període comprès entre el 28 de febrer i el 16 de març, va ser del voltant del 40 %, mentre que en el període del 17 al 24 de març, l’increment mitjà ha estat del voltant del 20 %, ha detallat. "En cas de confirmar-se aquesta tendència general, això indicaria que el nombre de casos notificats es podria estar aproximant al seu màxim. Al que col·loquialment anomenem el pic de la corba", ha dit.

No obstant això, ha advertit que aquesta evolució ha estat diferent segons la comunitat autònoma i ha insistit que la notificació de casos es fa amb un retard d’al voltant de 7 dies o més després de l’inici dels símptomes. Això implica que el que veiem amb les dades de notificació en el dia d’avui reflecteix la situació que es va produir una setmana abans.

Ha cridat l’atenció sobre l’assistència sanitària dels casos diagnosticats i molt específicament a la situació de les unitats de cures intensives, i ha reconegut que en aquests moments presenten una elevada ocupació en algunes comunitats com Madrid. Ha advertit que serà en els primers dies d’abril quan les UCI puguin arribar al seu "màxim nivell", ja que les estimacions revelen que els casos hospitalitzats i els ingressats en les unitats de cures intensives "arribaran al seu màxim uns dies després que descendeixi la corba epidèmica".

No obstant això, Illa ha considerat que aquesta saturació ocorrerà de forma escalonada en les diferents comunitats autònomes, ja que l’evolució del virus és diferent en cada una d’elles.

tracking