SEGRE

Vergés diu que ja hi ha disponibles 1.400 UCIs a Catalunya

Lamenta "abusos" en un mercat "salvatge" per comprar material i avisa que ho serà més quan hi entrin els Estats Units

La consellera de Salut, Alba Vergés-

Vergés afirma que Catalunya "ha dobla la capacitat de les UCI"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que ja hi ha disponibles a Catalunya 1.400 UCIs. En declaracions a la Cadena Ser, Vergés ha explicat que s'està ampliant la capacitat amb plantes senceres, gimnasos de fisioteràpia i tot tipus d'espais dels hospitals, d'acord amb els seus plans de contingència. Ha indicat que no s'ha arribat al col·lapse, i que es treballa "a marxes forçades" per no arribar-hi. Sobre el material, ha denunciat "abusos" en un mercat "salvatge", i ha avisat que encara ho serà més quan entrin a comprar massivament països com els Estats Units i Gran Bretanya. En el cas de Catalunya, ha remarcat que el material va arribant gràcies a les compres que va fer Salut fa setmanes en previsió del que passaria.

Vergés ha indicat que ja van fer una central de compres i van començar a comprar anticipadament el 26 de febrer, i l'ICS ja va fer compres al gener, perquè ara s'estan consumint un milió de mascaretes a la setmana, quan abans s'utilitzaven en molt més d'un mes.La consellera ha reconegut "abusos" en el mercat, i ha indicat que cal estar atents perquè es tracta de diners públics, però ha admès que no s'exclou una compra perquè el preu sigui més alt.Sobre la Conca d'Òdena, ha insistit que cal el confinament total, i així ho va aprovar el Procicat i ho va traslladar al govern espanyol. "Ja sabem que l'última paraula la té el govern espanyol, però no podem deixar de decidir què és el que convé", ha assenyalat la consellera, que ha afegit que un cop decidit, es va remetre la resolució al Ministeri de Sanitat per a la seva validació. Vergés ha explicat que els seus propis pares tenen febre i símptomes.

Pel que fa a l'informe que calcula com a pitjor escenari 13.000 morts per coronavirus a Catalunya, Vergés ha indicat que els experts estan treballant per dissenyar mesures que permetin arribar al pic de casos com més aviat millor, i per fer-ho analitzen tota la informació, el que han fet altres països i el que ha funcionat millor.

tracking